Första Davis Cup matchen är här och Tsonga ställs på hemmaplan i Lille emot Wawrinka som jag tror kommer bli en väldigt jämn match.

  • Matchen : Tsonga – Wawrinka
  • Liga : Davis Cup
  • Speltips : Över 40.5 games i matchen
  • Odds : 1.82 @ Paf
  • Units : 3/5
  • Spelstopp : 14.00

 

Jo-Wilfried Tsonga ifrån Frankrike ställs nog på banan inför sin största helg som tennis spelare hittills, Davis Cup finalen skall avgöras. Finalen spelas i Lille, Frankrike på grus inomhus vilket jag anser kommer passa båda spelarna som har bra servar. Tsonga har som sagt en väldigt bra första serve, visst att han inte kommer få ut lika mycket på den idag som på dom snabbare underlagen men Tsonga är en helt duglig grus spelare vilket vi kommer få se idag. Tsonga kommer att spela väldigt offensivt idag på sin forehand om jag tror rätt för han vill inte att Wawrinka ska få börja dirigera med sina vinklar och pressa ut Tsonga i hörnen och jaga boll.

Stanislas Wawrinka ifrån Schweiz kommer till Frankrike med en semifinal plats i World Tour finals där han åkte ut emot Federer och det börjar se lite bättre ut för Wawrinka nu igen efter ett dåligt halvår. Wawrinka är en väldigt duktig grus spelare, han bästa underlag enligt mig då han är väldigt bra på att få ut spelarna i hörnen med vinklar och nu på gruset får han mer tid att slå sina långa svingar. Wawrinka’s största svaghet är hans returer, det ser dock alltid bättre ut på gruset för honom när det gäller returerna men detta är första matchen för honom på gruset på ett tag och det kan bli lite sisådär i början.

Dessa spelare har mötts 2 gånger i fem sets matcher på grus och då har det båda gångerna varit ett avgörande set som har avgjort och jag tror antingen på 5 set eller relativt jämna 4 set som då gör att vi får in spelet.

Lycka till!

/Lidde