Två franska servekanoner ställs mot varandra i öppningsrundan av ATP-Dubai. Bara ett spel är givet.

  • Match: Jo-Wilfried Tsonga – Michael Llodra
  • Speltips: Över 21,5 games i matchen
  • Odds: 1,90 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 26/2, 15.00
  • Turnering: ATP-Dubai

Llodra har varit magisk i år, men ett överspel här förutsätter att han även kan spela boll utanför de mysiga inomhushallarna i Frankrike. Hans nätspel har varit outstanding och så länge han inte störs av yttre omständigheter kommer Tsonga få problem.

Jo-Wilfried vann som bekant i Marseille och man kan fråga sig hur motiverande det är att spela den här typen av jippo-turneringar när han precis plockat årets första titel och dessutom har en flygresa i benen. Inte optimala förutsättningar i alla fall.

De har mötts sex gånger genom året där Tsonga vunnit samtliga, men där Llodra också givit upp tre av dem. Av totalt nio färdigspelade set har åtta slutat med minst tio games.

Det är absolut inte omöjligt att Llodra plockar 9-10 games av Tsonga. Servar han bara i närheten av vad han gjort senaste veckorna kommer spelet sitta säkert. Han har dock haft problem med blåsor på fingrarna men nu har han fått vila i nästan en vecka och nog ska de där känsliga fingrarna klara av en match till.

Llodras får alltid extremt svår lottning i Dubai. 2010 mötte han Tsonga där han gav upp efter 6-7 i första set. 2011 blev det 6-3,6-3 mot Djokovic och 2012 6-0,7-6 mot Federer.

Men Tsonga är den av topp 10-spelarna som är ojämnast. Han har en förmåga att vara loj och okoncentrerad i början av turneringar (precis som Federer mot Jaziri). Flera gånger förra säsongen förlorade han öppningsrundor mot medelmåttor när han spelat bra turneringen innan. Dessutom har ju Michael Llodra en fantastik förmåga att störa storstjärnorna.

Det känns för långsökt att Tsonga skulle krossa Llodra eller vise versa. Överspelet är bra här