Tsonga kommer från hårt matchande efter att ha gått långt i två raka turneringar. Han är inte inspelad på det nya underlaget och ställs mot en underskattad Janowicz.

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Rom
  • Match: Tsonga – Janowicz
  • Spel: Över 22,5
  • Odds: 2,00 @ Unibet
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 12.00

Jerzy Janowicz har spelat helt ok under grussäsongen men har inte riktigt fått med sig resultaten. Han har svårt att tygla sina känslor och man brukar ju säga att ekorrarna är de bästa, de som kan glömma snabbast. Där har polacken en del att jobba med.

Jerzy en av få spelare på ATP-nivå som kan chocka motståndarna med stoppbollar direkt på andraserven. Han har väldigt känsliga handleder och när just stoppbollarna sitter får motståndarna alltid stora problem.

I öppningsrundan mot Giraldo hade Janowicz stora problem med vind och sol. Han satte få förstaservar, men när de väl satt var han ohotad. När vinden sedan avtog var han riktigt bra och krossade colombianen. Överlag servade polacken riktigt bra och skickade in servar uppemot 220 km/h .

Många säger att Tsonga bevisat att han verkligen kan spela på grus. Det håller jag inte med om. Fransmannen gjorde några imponerande matcher i Monte-Carlo. Men därefter har han visat sitt normala grus-ansikte.

I Madrid tvingades han till två tiebreak mot en formsvag Haase, illa ute mot Verdasco och chanslös mot en stark Wawrinka.

Jerzy har plockat set mot Berdych, pressat formstarka Kevin Anderson och Albert Ramos samt slagit Querrey och Giraldo kontrollerat – han har alltså inte blivit utspelad ännu och Tsonga är knappast mannen att göra det.

Janowicz har goda möjligheter att plocka set här, eller åtminstone pressa Tsonga till tiebreak. Därför känns oddset 2,00 på över 22,5 games helt klart spelvärt.