Vi åker till Tyskland och Munchen för att titta in Jo Wilfred Tsonga spela emot Tommy Haas, den forne världsettan som har kommit tillbaka. Tsonga gillar inte gruset och brukar inte göra allt han kan mot spelarna han ”vet” att han vinner emot och då går han på halvfart. Haas spelar med inspiration och kvalite inför sin hemmapublik, detta kan bli en bra match!

  • Matchen: Tsonga – Haas
  • Liga: ATP Munchen
  • Speltips: Över 20.5 games
  • Odds: 1.72 @ bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 15.00

Jo Wilfred Tsonga från Frankrike är en världsklass spelare, dock inte på gruset. Han får inte ut sina kraftiga slag och gör för mycket misstag när duellerna blir längre och längre. 41-34 på grus är inte imponerande alls för att vara rankad femma i världen. Han har en grym första serve men andra serven sviktar lite, han har enligt mig en otroligt bra volley som han borde använda sig av mer men det gör han inte, trist. Tsonga brukar ha det ”svårt” att krossa spelare som han ska vinna emot och han ska vinna över Haas men det kommer bli en jämn match.

Tommy Haas från Tyskland spelar inför sin hemmapublik och igår så krossade han Micheal Berrer med hela 6-0 6-2 och var otroligt dominant.

Vunna första servar 17/17

Vunna andra servar 11/14

Vunna breakbollar 5/9

Räddade breakbollar 0/0

Otroligt imponerande statistik. Han servade otroligt bra och använde sig otroligt bra av nätet som den serve volley spelaren han är. Hans enhands backhand fungerade utmärkt och satte ordentligt med press på Berrer via den och gick fram och avgjorde på nät eller lät spelaren göra en unforced error. Han är en enorm publik favorit här i Tyskland och det är fullsatt på läktarna och alla hejar på honom, vilket gör han otroligt inspirerad.

Jag tror att Haas har en liten chans på matchen men Tsonga ska gå vinnandes ur den men det kommer bli en tuff match för Tsonga som inte alls trivs på gruset.

Lycka till!

/Lidde