Första mötet mellan lagen slutade 1-1 och därmed är det fördel Tromsö här. Jag känner mig säker på vilka som går vidare, häng på!


Tromsö – Paksi
Mitt tips: Handicap (0-1) 1
Odds: 2.20 @Sportingbet
Insats: 6/10
Spelstopp: 19.00

Första matchen mellan lagen slutade som sagt 1-1 och resultatet var rättvist trots att Paksi hade något större bollinnehav. Tromsös taktik var stenklar i den här matchen då man startade aggressivt för att få ett ledningsmål. Man fick ett mål och efter det lade man sig på defensiven för att försöka hålla nere siffrorna och spela av matchen. Paksi fick dock in kvitteringen och slutresultatet blev rättvist 1-1. I den här matchen kommer det vara ett helt annat Tromsö som kommer ut på planen och jag tror Paksi får det svårt att stå emot.

Tromsö har överraskat många väldigt positivt i år och man ligger i toppen i den Norska Tippeligan efter 16 omgångar. Det är framförallt på sin hemmaplan som laget är oerhört starka. Man har resultatraden 7-2-0 i seriespelet och det tyder på att man är ruskigt hemmastarka uppe i norra Norge där man spelar.

Paksi har precis startat sin serie då man bara hunnit spela en omgång än så länge. Man hade bekymmer mot ett bottenlag i den matchen men kunde med lite tur vinna med 3-2 till slut. Man är därför något svårbedömda formmässigt men i mina ögon bör man inte ha någon chans här mot Tromsö som känns för starka. Man trivs bättre på sin hemmaplan och i den här matchen måste man gå för seger och det lär öppna upp försvaret och Tromsös sylvassa offensiv bör kunna utnyttja detta.