Tromsö ångar på i toppen och behöver alla poäng man kan få. Aalesund ligger i mitten av tabellen och ligger lite i ingenmansland då man har lika långt upp till toppen som ned till bottnen så motivationen bör inte vara på topp!

Tromsø – Aalesunds FK
Spel: Tromsø -1 (Asian handicap)
Odds: 1.92 @ Pinnacle
Insats: 6/10
Spelstopp: 18.00

Ni som känner till den norska ligan vet att Tromsö uppe i norr är extremt hemmastarka. Den här säsongen är inget undantag utan man ståtar med fina hemmaraden 8-3-0 och man har fina 28-6 i målskillnad. Man slog serieledande Molde i cupen i veckan när lagen möttes på Tromsös hemmaplan. Nu väntar betydligt enklare motstånd och man bör vinna det här tämligen enkelt! Av lagets 8 segrar är 7 av dem vunna med 2 mål eller fler vilket talar för mitt spel! De 2 senaste matcherna på hemmaplan har man vunnit med först 4-0 mot toppkollegan Strömsgodset och nu senast blev det 5-1 mot Lilleström!

Ålesund är ett av seriens sämsta lag på bortaplan och det talar verkligen för mitt spel här! För att vara mer exakt så är man näst sämsta bortalaget i serien och har 1-4-6 som resultatrad på bortaplan och målskillnaden skrivs till 9-20. Enda segern kom mot bottenkollegan Fredrikstad för två matcher sedan. Man har matchats tufft på bortaplan den senaste tiden då man mött tvåan, trean och fyran i serien i 3 av de 4 senaste bortamatcherna. Man förlorade givetvis samtliga tre matcherna och resultaten skrevs till 2-1 mot Brann, 3-0 mot Rosenborg och nu senast åkte man på stryk med 4-0 mot Strömsgodset! Nu väntar återigen tufft motstånd och jag har svårt att se hur man ska få med sig några poäng härifrån…


Zdenek Ondrasek efter sitt mål senast!

Tromsö har Zdenek Ondrasek som öser in mål för dagen. Han delar den Norska skytteligaledningen med sina 12 mål framåt denna säsongen. Han kommer bli ett stort hot mot Ålesunds darriga försvar ikväll!