Otroligt viktiga poäng på spel ikväll kring play-off strecket, Troja/Ljungby gästas av Rögle hemma i Sunnerbohov. Troja kommer från två raka förluster och måste vinna ikväll för att drömmen om play-off ska leva. Rögle ligger på en sjunde och sista play-off plats och fick oväntat stryk mot Sundsvall senast. Avstår 1×2 här och går istället på ett över/under spel.

  • Match: Troja/Ljungby – Rögle
  • Spel: över 5,5 mål
  • Odds: 1.80 @ Expekt
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 19:00

Troja har haft det jobbigt på slutet och kommer från förluster mot Almtuna och Bofors. Men kampen om play-off lever fortfarande och man har bara fem poäng upp till kvällens motståndare Rögle. Så nu gäller det att släppa på tyglarna rejält och gå för en trepoängare. Man har kryssat i fyra av sina tio senaste matcher, och det räcker inte om man vill upp på en play-off plats. Viktigt är också att lagets poängkung, David Åslin åter är tillbaka i spel. Han har avstått en del matcher på slutet pga sin pappas tragiska bortgång. Troja är annars ett lag som producerar hyfsat med mål framåt och läcker en hel del bakåt, tittar man på snitt så släpper man in 2.86mål/per match samtidigt som man producerar 2.55mål/framåt.

Senast saknades Joel Johansson (magsjuk) och Ted Nilsson (puck på foten). Finns väl god möjlighet till att dessa ska vara tillbaka ikväll, i övrigt så är man så gott som skadefria.

Rögle fick som sagt oväntat stryk mot Sundsvall på hemmais senast. Sett till hela matchen så var faktiskt Sundsvall väl värda alla tre poäng och Rögle gjorde en riktig plattmatch. Efter 2-4 till Sundsvall bytte man ut Jonas Fransson till förmån för Joel Gistedt, ett byte som gav noll resultat då Sundsvall smällde in två kassar till under matchen. Just målvaktsidan har varit lite sisådär under säsongen, Fransson ska väl vara förstakeeper men har inte alls imponerat som förr i tiden. Kikar vi på Rögles målsnitt så ligger man med i toppen på antal gjorde mål, hela 3.23mål/per match. I andra tabellen över insläppta mål ligger man på en 10:e plats och släpper in hela 2.97mål/per match, inga vackra siffrorför ett lag som Rögle..

Saknas idag gör Curry (skadad), Everberg (långtidsskadad) och Scheel (långtidsskadad).

———————————————————————————————

Troja måste gå för tre poäng idag för att knappa in på lagen kring play-off strecket. Man är ett bra hemmalag och kommer antagligen komma ut med en bra fart inför hemmapubliken. Men Rögle är knappast ofarliga och kan straffa Troja rejält om man går bort sig, tror det kan bli en sevärd match med många chanser detta. 1.80 som Expekt erbjuder är riktigt bra!

Tre senaste inbördes här har slutat 3-5, 2,6 och 3-4. Något liknande idag hade setat fint.

/e@sy