Två matcher i hockeyallsvenskan denna lördag och jag riktar blickarna mot Småland där Troja/Ljungby tar emot Mora. Ena lagets stora stjärna missar den här matchen så det är inget att snacka om.

  • Match: Troja/Ljungby – Mora
  • Spel: Troja/Ljungby
  • Odds: 2,40 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Troja/Ljungby ligger på en niondeplats i hockeyallsvenskan och har uppträtt ganska ojämnt på slutet om vi ser till resultaten. Vinster mot Örebro och Karlskrona följdes upp av två bleka insatser mot Asplöven och Tingsryd. Men man är tillbaka på vinnarspåret efter en 5-1 vinst borta mot Almtuna senast och bör därför komma in med en positiv känsla här. Man fick även ordning på försvarsspelet mot Almtuna efter att ha släppt in fem mål mot både Asplöven och Tingsryd, och givetvis blir det en nyckel när fartfyllda Mora kommer på besök.

Robin Dahlström gör comeback i hemmalaget annars kör man på som senast, vilket innebär att Niclas Edman (avstängd) och Viktor Amnèr (sjuk) inte finns med.

Ingen Kopitar på isen idag.

Mora har inte förlorat under 60 min på fyra raka matcher nu, men trots detta så tror jag inte man kommer in med världens bästa känsla i kroppen här. Man hade en 4-2 ledning mot Asplöven med dryga minuten kvar senast men lyckades trots detta bara få med sig en poäng ifrån Haparanda. Asplöven både reducerade och kvitterade och tog senare extrapoängen på straffar. Man reste hela dagen igår då man flög till Stockholm för att sedan bussa ner till Småland där man landade igår kväll. Ingen trevlig resa förmodligen efter en sådan match.

Bortalaget saknar även sin storstjärna Anze Kopitar här som klev av med feber senast mot Asplöven, 22 poäng på 20 matcher säger sitt tycker jag. Saknas gör även en febersjuk Jonathan Johansson. Sedan tidigare har man även Alexander Hilmersson, Henrik Olsén och Gasper Kopitar på frånvarolistan.


Mora med en tung förlust, tung resa och ett tungt avbräck kommer få det svårt mot Troja/Ljungby tror jag. Hemmalaget har vind i seglet efter en fin skalp mot Almtuna senast och måste ses med bra chans här.

/e@sy