Årets första speltips från hockeyettan kommer och den södra allettan där Troja idag tar emot Vimmerby. Båda lagen söker sin första seger i årets alletta och lär vara revanschsugna från sina senaste respektive matcher. Ibland måste man också spela på värde och inte bara på vad man tror.

  • Match: Troja – Vimmerby
  • Speltips: Vimmerby ML
  • Odds: 4.05 @ betsson
  • Insats: 2/10 units
  • Spelstopp: 3/1, 16.00

troja-ljungbyTroja förlorade den första matchen hemma mot Kallinge med 5-4 efter straffläggningen. Vad hände med det rödvita lag som under grundserien var så stabila bakåt och släppte till så få mål egentligen. Insatsen mot Kallinge var under all kritik och ska man vinna matcher i den här serien så måste alla lägga ner sig och dra sitt strå till stacken. Troja är ett av lagen som har riktigt bra chans att ta sig hela vägen upp till hockeyallsvenskan senare i vår, men då måste man hitta sitt spel som man hade under grundserien. Nu kanske den här matchen bara var en tillfällighet, men kan också vara lite nerver som spökar hos favorittippade Troja. Min känsla är såklart att man vinner den här matchen, men att man blivit så löjligt höga favoriter i den här matchen har jag verkligen svårt att köpa. Man är bra utan tvekan, men man möter ett lag som är lika desperata som dem själv och framför allt ett lag som inte är så dåliga som oddssättarna verkar tro. Troja kommer föra matchen helt klart, men det tror jag också passar ett lag som Vimmerby klart bäst också med tanke på att man verkar trivas med att vara underdogs, något man varit under stor del av säsongen. Utnyttjar  Vimmerby sitt kontringsspel idag så blir dem farliga.

vimmerbyVimmerby har som sagt levt med att vara underdogs under stora delar av säsongen, men man har ändå lyckats i denna tuffa söderserie. Att man skulle vara med och kriga som en plats till allettan kändes väl ganska givet, men inte att man kanske skulle hamna på plats tre. Med tanke på att man hade ganska hög spelaromsättning i sommar och att man förflyttades från en serie som är sämre generellt sätt så var det nog många som inte riktigt visste var man hade Vimmerby. Ja, man har kanske på pappret ett sämre lag än man hade förra säsongen, men man har gjort det riktigt bra med de förutsättningarna man haft. Man har vunnit för att man spelat som ett lag och haft ett tight försvarsspel tillsammans med en målvakt i Linus Lundin som spelat upp sig till en av de bästa i hela serien. Man har inte gjort så många mål, men i en sån här match är det försvarsspelet som kommer få högst fokus och då tycker jag också att dagens odds på Vimmerby är otroligt högt. Troja har vunnit en match under ordinarie tid och en på straffar. Oddset här är för högt för att inte testa en slant på. Man förlorade senast hemma mot Huddinge, men har också fått sig en rejäl utskällning av coach och vi hoppas på en liten positiv reaktion här.


Troja är ett bra lag utan tvekan, men med ett bra målvaktsspel idag så kan Vimmerby absolut störa dem. Mitt spel denna eftermiddag kommer alltså bli med lilla pengen Vimmerby ML till oddset 4.05 hos betsson. Insatsen landar på 2 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden