Seriefinal nere i Ljungby där Troja tar emot serieettan Västervik. Troja ligger just nu en poäng och bakom Västervik med två omgångar kvar. Vinnaren idag står förmodligen som seriesegrare inom kort. Jag går på känslan här när det är två riktigt bra lag som spelar och tycker ändå hemmaplansfördelen bör spela in.

  • Match: Troja – Västervik
  • Speltips: Troja
  • Odds: 2.15 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 2/12, 19.00

troja-ljungbyTroja går in till den här matchen med ett mål och det är att ta tre poäng och också sätta sig i en sits där man har allt i egna händer i kampen om seriesegern inför den sista omgången. Man har brutalt bra form och kommer in till den här matchen med nio segrar på de tio senaste matcherna och i nya hemmaarenan har man varit fullständigt överlägsna hittills där man man bara har förlorat en enda match och den efter straffar. På nio spelade matcher har man släppt in sju mål, vilket är 0.77 mål/match i snitt i egen kasse. En stor anledning till det är målvakten Robin Johansson som har hållit nollan i fem raka matcher för tillfället. Det ska ju sägas att det är fullständigt omöjligt att göra om man inte också har ett försvar av yppersta hockeyettan-mått för det har man verkligen. Man har ett stabilt lag rakt igenom som utan problem bör kunna ta sig till kvalserien i vår och väl där så ska man även kunna ta sig till allsvenskan. Man vinner mycket på sin tighta defensiv och bör även ha god chans idag mot Västervik.

vastervikVästervik leder serien och siktar såklart på att behålla sin plats i toppen. Jag tycker dock att Västerviks form dippar lite mer nu än vad den gjorde för ett par veckor sedan. Just nu är Troja ett stabilare lag och med tanke på att dem också har fördelen av att spela hemma idag så tror jag att Västervik får det tufft. Det ska dock sägas att Västervik även dem är en väldigt potentiell kandidat till att komma långt senare i vår. Man har som Troja ett disciplinerat spel i egen zon tillsammans med bra målvakter vilket gör att man är ganska svåra att få hål på. Framåt har man ett par spjutspetsar som är duktiga utan tvekan, men idag tror jag faktiskt att man väger lite lätt. VIK vann dock första mötet denna säsong med 5-2, men med tanke på formkurvan hos de båda lagen och hemmafördelen för Troja så är mitt spel givet idag. Västervik saknar bland annat Joachim Hedblad som är ett mycket tungt avbräck offensivt sett.


Toppmöte där poängen visar vilket lag som blir det bästa laget fram till grundserien. Det kan inte annat än att bli en het match. Jag tycker att det är två ganska jämna lag på pappret, men formkurvan och hemmaplan talar för Troja. Mitt spel blir alltså Troja att vinna under ordinarie tid till oddset 2.15 hos bet365. Insatsen landar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden