Dags för ett riktigt toppmöte i den södra allettan mellan hemmalaget Troja och gästande Kristianstad. Troja är laget som kommer uppifrån och har ett meriterat lag på pappret och Kristianstad är det laget som imponerat mest den här säsongen enligt mig. Oerhört jämn match på förhand, men jag går på min magkänsla.

  • Match: Troja Ljungby – Kristianstad
  • Serie: Allettan Södra
  • Speltips: Kristianstad ML
  • Odds: 2.18 @ betsson
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 14/1, 19.00

troja-ljungbyTroja stod för en imponerande insats senast när man slog Skövde på bortaplan med 3-0. Det var den andra hållna nollan i allettan för målvakten Johan Nielsen som visar god form inför fortsättningen. På onsdagen kommer hemmalaget att få svårast möjliga motstånd till sin hall när Kristianstad kommer på besök. Troja har startat allettan bra och ligger på en tredje plats med tre vinster och två förluster. Man har endast släppt in sex mål bakåt på fem spelade matcher vilket tyder på en defensiv styrka. Samtidigt ska det väl sägas att man haft ganska svårt att producera mål framåt också, förutom i hemmamatchen mot Vimmerby där det lyckades bi hela sju stycken. På de andra fyra matcherna har man alltså bara lyckats göra sex mål, vilket inte kanske är det bästa med tanke på att man ska vara ett av seriens starkaste lag. Hemma är man dock starka och det kanske är rätt att man står som favoriter denna afton, men inte så stora favoriter som spelbolagen utsätter dem från att vara. Idag är det dags för den hittills tuffaste matchen och det kommer bli en tät kamp. Under grundserien möttes dessa två gånger och man varsitt möte. Ena vann Troja med 7-3 på bortaplan och det andra vann Kristianstad med 6-3, också det på bortais.

kristianstadKristianstad är säsongens stora överraskning. Fast jag kan nog inte säga att jag tycker det är en överraskning med tanke på vad för spelare man plockat in i truppen. KIK vann grundserien med fem poängs marginal ner till tvåan Pantern. Man gjorde hela 100 mål framåt på 22 matcher och det visar också vilket sorts lag man är. Under många säsonger har Kristianstad varit ett lag som lagt mycket grund på sitt defensiva spel och byggt ett starkt lag därifrån. Den här säsongen har man gjort helt tvärtom och satsat all-in på det offensiva. Man har efter ett par nyförvärv under jul tre femmor av absoluta toppklass på den här nivån och det är det få lag som har. Senaste matchen hade man satt upp William Wallén som extraforward, vilket visar lite hur bra det här laget är. Man har också öppnat otroligt bra i den här serien och vunnit fyra av fem matcher (en i övertid) med en målskillnad på 23-10. Har man fått igång defensiven nu också? Det var den som spökade lite under hösten, men som ju längre säsongen gick såg bättre och bättre ut för varje match som spelades. Man har typ 4-5 backar som normalt sett skulle kunna vara förste PP-back hos många lag och kanske lite därför det också varit en del svängdörrar. Man verkar ha hittat lite av sina roller nu och fortsätter det såhär så är Kristianstad ett allsvenskt lag nästa säsong. Jag blir oerhört förvånad om man inte klarar att gå upp för bättre trupp lär man inte få på många säsonger.


Troja är ett bra lag helt klart och kan vinna. Däremot så värderar jag Kristianstad lag med klart bättre chans att ta sig uppåt i seriesystemet för tillfället och därför tycker jag också dem har god chans att vinna denna match. Mitt spel blir alltså Kristianstad ML till oddset 2.18 och det finns hos betsson. Insatsen blir lite under medel och landar på 4 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden