Det är dags för playoffmatch nummer två mellan Troja och Kumla. Den första drabbningen är nog något som Kumla helst vill glömma, men risken är att det kan bli ännu värre denna match är faktiskt ganska stor om bara Trojaspelarna går in med rätt inställning.

  • Match: Troja – Kumla
  • Speltips: Troja -3.5
  • Odds: 1.75 @ Svenska Spel
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21/2, 16.00

troja-ljungbyTrojas säsong har varit lite upp och ner, men nu när man väl tagit sig till playoff så lär man höja sig. Det visade man redan i den första matchen som spelades i Kumla i onsdags då man körde över det stackars hemmalaget med hela 0-11. Hör ni på maken?! 0-11 i ett playoff till hockeyallsvenskan. Nu är jag ganska säker på att siffrorna kanske inte speglade hela matchen, men det är ett ganska tydligt tecken på att den södra serien är bra mycket vassare i grunden än vad den västra serien är. Det visade sig även i alllettan då de södra lagen var starkare än de västra. Troja är ett lag som ska ha en plats i kvalserien om ett par veckor. Man är ett lag som har potentialen att ta sig tillbaka till allsvenskan och då ska man bara köra över Kumla. Att det sedan skulle bli 11-0 i den första matchen kunde nog ingen tro. Däremot så hade allt annat än en vinst varit ett ganska stort fiasko. Troja har spelat stabilt mer eller mindre hela allettan och slutade på andraplats bakom Pantern. Man har visat prov på ett försvarsspel av hög klass och målvakten Johan Nielsen hade höga 94.49 i räddningsprocent i en sådan tuff serie. Det tyder på att man är starka bakåt och man kommer inte bjuda Kumla på mycket i den här matchen heller. Framåt har man haft det lite svårare under säsongen, men man har sparkapital så det räcker och blir över. Den här matchen ska man bara vinna enkelt. Skillnaden är för stor.

kumlaKumlaspelarna har nog inte sovit gott de senaste nätterna och det är förståeligt. Innerst inne så tror jag inte att man trodde att man skulle gå vidare från början och man gör det definitivt inte nu heller. Skulle man haft en chans var man nog tvungna att plocka matchen hemma i Kumla, men den slutade tyvärr 0-11. Kumlas säsong har varit helt okej. Man har varit ett mittenlag under hela säsongen, men har inte riktigt hängt med topplagen, vilket visar lite att man är snäppet efter. I förra matchen hade man även en hel del problem som kanske förklarar siffrorna litegrann. Man hade 6-7 gubbar borta pågrund av halsfluss och dessutom så var det flera ur truppen som kände av detta. Därför ersattes spelarna med oerfarna och unga juniorer, vilket säkert bidrog lite till den stora förlusten. Man räknar inte heller ha någon av dessa sjuka tillbaka till lördagens match och får helt enkelt sikta in sig på att få med sig tillräckligt stor trupp. Man kommer ha en lång resa i benen och jag tror inte heller motivationen är speciellt stor hos Kumlaspelarna. Får man ett tidigt mål i baken så är det nog tack och god natt sen. Jag tror inte Kumla kommer göra mer än ett mål och Troja bör ha god chans att stänka in minst fem mål.


Det ska som sagt vara klasskillnad här och hemresan kan bli tuff för lilla Kumla. Mitt huvudspel denna afton kommer att bli Troja -3.5 till oddset 1.75 hos Svenska Spel. Insatsen kommer landa på 5 units. Jag kommer även testa ett par roliga resultatspel bara för att det är kul med väldigt låg insats som jag kommer lista här nedanför.

Troja 8-0 (55.0) – 0.5 units
Troja 9-0 (95.0) – 0.5 units
Troja 10-0 (170.0) – 0.5 units
Troja 11-0 (275.0) – 0.5 units

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden