Ernests Gulbis har gjort kanonsuccé i år och ställs mot en serb som är hans raka motsats. Victor Troicki har gjort allt annat än succé under året.

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Rom
  • Match: Troicki – Gulbis
  • Spel: Gulbis -3,5
  • Odds: 1,70 @ Paf
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 19.00  

Gulbis är en bortskämd rikemansgrabb som emellanåt tar farsarns learjet 85 till turneringarna. Med det var egentligen förr om åren, i samband med att han rökte både det ena och det andra och drack mer alkohol än gemene 20-åring.

Uppvaknandet kom när Gulbis, lätt bakfull, kollade atp-rankingen och såg sig själv på 120:e plats och spelare som han normalt spöar skiten ur, innanför topp50. Därefter slutade han med sina destruktiva vanor och började träna hårt. Målet inför 2013 var att nå topp20 och visa omvärlden att han faktiskt kan.

Ingen kan säga att Ernests Gulbis varit en besvikelse i år. Han har slagit precis alla han ska slå och plockat set av Nadal. Nu spelar han dessutom på sitt favoritunderlag, i sin favoritturnering, där han en gång slog igenom på allvar.

Troicki har inte gjort en enda bra match senaste månaderna. Han vinner p.g.a uruselt motstånd och tacksam lottning. När han nu ställs mot en av tourens mest formstarka spelare, som inte ger bort mer än ett game per match, då får han problem.

Serben har 9 vinster och 9 förluster på touren under 2013. Men skrapar man lite på ytan så förstår man att de nio vinsterna inte är särskilt imponerande:

Björn Phao – liten och ofarligt för alla innanför topp50 – tappat set för Troicki

Lucas Pouille – 6-4,7-5 mot en fransk kvalspelare

Matosevic – Kan inte spela på grus

Kamke – Kan absolut inte spela på grus

Bachinger – Helt OK vinst för Troicki, men tysken spred bollar i den här matchen.

Stepanek – Förlorar precis allt just nu, även mot sämre spelare än Troicki.

Granollers – väldigt formsvag spelare som gjort sin sämsta grussäsong hittills karriären.

 

Det var vinsterna, sen får man inte glömma att han förlorat mot Petzschner, Lacko, Hajek och en rad andra odugliga spelare. Serben ska inte ha någonting i sitt spel som kan hota Gulbis.