Vi går på ytterligare en trippel från hockeyettan och även den här gången som ett maxspel. Senast så skiljde det som minst tre mål i varje match och känslan är väl att det faktiskt kunde blivit något extra mål. Detsamma gäller på denna, det ska skilja alltför mycket mellan lagen.

  • Matcher: Lejon – Piteå, Kumla – Grästorp, Södertälje – Hammarby
  • Speltips: Piteå + Kumla + Södertälje
  • Odds: 1.78 @ Svenska Spel
  • Insats: 10/10 units
  • Spelstopp: 23/9, 19.00

Lejon - Piteå 2   (1.30)
SK Lejon höll faktiskt ganska jämna steg med Kalix om man tittar på resultatet. Kalix vann med 3-0, men siffrorna borde blivit större. 43-16 i skott säger en del om hur matchbilden var. Lejon är återigen ett bottenlag i den norra serien och om vi ska vara ärliga så är det just den här serien det skiljer mest mellan toppen och botten. Lejon kommer harva runt därnere och idag är jag relativt säker på att inte ens hemmaplan kommer hjälpa dem. Inför förra matchen fick man även reda på att deras tre kanadicker ej var spelklara. Återstår att se om de är det till dagens match, men det ska inte spela någon roll ändå då det ska skilja en del mellan lagen oavsett. pitea
Piteå är tillsammans
med Östersund och Kalix de tre klart bästa lagen i den här serien. Mellan dessa och de övriga är det ett glapp emellan. Piteå vann premiärmatchen övertygande med 6-0 mot Vännäs. Idag beger man sig till Skellefteå för match mot Lejon och även det ska vara problemfritt enligt mig. Allt annat vore en dunderskräll. Förra säsongen vann man både mötena mot Lejon, 8-2 på hemmaplan och 9-3 i Skellefteå. Piteå är inte mycket sämre iår än vad man var förra säsongen.

Kumla – Grästrop 1   (1.19)
Hemmalaget slog Enköping i premiären på bortaplan med hela 8-1. Att Kumla är bättre än förra säsongen är ju givet, men att de skulle vara såhär bra trodde jag faktiskt inte. Även skotten som slutade 48-22 till Kumla visar att de faktiskt var helt överlägsna. Vi har mött dem på försäsongen och det gick riktigt fort. Kumla kommer vara med i toppen att tampas och det kanske är tidigt att säga, men jag blir inte förvånad om Kumla faktiskt kan ta hem den västra serien. Man är bättre än många tror och har värvat smart och bra.
kumla
Grästorp är ett av de sämsta
lagen i västra serien. Det är inte så stor skillnad mellan toppen och botten i den här serien som det är i norra, vilket gör att jag inte kanske tror på någon brakseger för hemmalaget. En seger ska man dock lösa. Kumla är starka hemma och Grästorp är sämre än förra säsongen. Oddset kanske är i lägsta laget, men samtidigt ser jag inte hur man ska kunna förlora detta. Allt kan hända i hockey, men Kumla är riktigt starka alltså och ska inkassera tre lätta här. Tror inte Grästorp mäktar med mer än två mål och Kumla lär göra åtminstone minst tre.

Södertälje – Hammarby 1   (1.15)
sodertalje_200Här har vi ju den mest givna matchen på förhand, därav också oddset, men funkar helt klart som en oddshöjare. Jag tycker faktiskt att det här oddset är ett överodds trots att det är så pass lågt som det är. Södertälje kommer ju de flesta vet från hockeyallsvenskan inför den här säsongen och har tappat väldigt många spelare. Dock har man värvat otroligt bra och fått in relativt ungt material som redan är etablerade på den här nivån. Man bör springa igenom den östra serien. Premiären vann man borta mot Huddinge med 5-2 och just Huddinge är ett bra mycket bättre lag än Hammarby. Misstänker också att man vill ge fansen en riktig målfest här.

Hammarby har som vanligt haft stor omsättning på spelarfronten, dvs man har tappat mycket och värvat in en hel del. Jag tycker om man jämför årets trupp med förra säsongens så är den sämre nu helt klart. Det är mer oprövade spelare och de mest framstående har lämnat för klubbar som faktiskt verkar vilja något. Hammarby som är en sån anrik förening borde kunna locka spelare och få ett bättre lag än vad man har, men uppenbarligen lägger de väl krutet på fotbollen istället misstänker jag. Bajen vann knappt premiären mot nykomlingen Sollentuna. Det ska vara klar etta här.


Den här trippeln ger strax under 1.80 och det får vi vara nöjda med. Så länge alla tre bara har en halvnormal dag så ska det vara tre klara segrar, därför klassar vi också det här som ett maxspel. Mitt spel blir alltså Piteå + Kumla + Södertälje att alla vinna under ordinarie tid till oddset 1.78 hos Svenska Spel. Insatsen kommer att landa på max, 10/10 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden