Jag kommer lägga en trippel här som kommer starta redan idag med en match och avslutas imorgon med två matcher. Det kommer bli tre säkra matcher från de olika serierna där jag skulle bli väldigt förvånad om något av lagen skulle tappa poäng. Insatsen kommer bli hög.

  • Matcher: Kalix – Lejon, Tierp – Haninge, Åkers – Wings
  • Speltips: Kalix + Haninge + Åkers
  • Odds: 2.04 @ Expekt
  • Insats: 10/10 units
  • Spelstopp: 19/9 16.30 & 20/9 16.00

Kalix – Lejon 1 (1.22)
Hemmalaget gjorde en grym säsong förra året och överraskade många genom att ta sig ända till playoff till hockeyallsvenskan. Det är väldigt bra gjort för unga Kalix som för bara ett par år sedan började sin ”riktiga” satsning. Till den här säsongen har man fått behålla i princip hela truppen där man bara tappat ett par spelare, bland annat målvakten Tobias Sandberg. Han är dock ersatt med Andreas Hookana från Asplöven. Man har kvar spelare som Marcus Sandström och Johan Pettersson. Den sistnämnda är en av seriens absolut bästa backar. Försäsongen har varit riktigt bra där man mött toppmotstånd hela tiden och faktiskt är helt obesegrade. Det bådar gott för Kalix även iår.

kalix

Lejon har aldrig varit bra. Inte på min tid iallafall. Det kommer man inte bli iår heller då man återigen kommer få harva runt i bottenträsket. Man har värvat in tre kanadensare som dessutom är bröder som ska bli intressant att se vad dem kan göra, men det kommer dock inte räcka ändå. Jag väljer att inte nämna så mycket mer om Lejon för de ska inte ha en sportslig chans idag. Förra säsongen vann Kalix med 11-1 på hemmaplan och 2-7 på bortaplan om jag minns rätt.

Tierp – Haninge 2 (1.22)
Hemmalaget Tierp går en tung säsong till mötes då man i stort sett har tappat allting. De senaste säsongerna har man ändå haft ett rätt lurigt lag som ofta är svårt att möta på deras hemmaplan, men till den här säsongen ser det annorlunda ut. Man har tappat alla spelare av klass i princip. Den ena Berlin-brodern har slutat band annat. Axman har gått till Visby och Höglund till Södertälje. Det man värvat in är spelare från en lägre division och en massa unga juniorspelare som inte har något i hockeyettan att göra. Försäsongen har varit tuff där man förlorat stort i de flesta matcher. Bland annat 7-0 mot Arboga, 11-1 och 12-1 mot Lindlöven. Här ska man inte ha en chans.

haningeHaninge har en del tunga tapp på spelarfronten, men man har också ersatt dem relativt bra. Redan förra säsongen satte jag upp varningens finger för den storsatsande och dåvarande nykomlingen. Man tog sig ända till playoff ett till hockeyallsvenskan och det är grymt bra för att vara nykomling i hockeyettan. Nu är man här för att stanna. Man har som sagt tappat en del lirare till andra klubbar, men de är som sagt ersatta bra. Man har ett betydligt mycket bättre och rutinerat lag än sina motståndare. Det här ska man vinna alla dagar i veckan. Oddset kanske känns lågt för ett bortalag, men det ska verkligen skilja 2-3 puckar här, om inte mer.

Åkers - Wings 1 (1.37)
aker-strangnasÅker/Strängnäs är lite som Haninge i det här fallet. Man har extremt tunga tapp inför säsongen av spelare som är riktigt bra, men man har också ersatt dem riktigt bra. Blid och Vidlund tog klivet till Södertälje. Mats Hjort upp till hockeyallsvenskan och Mora bland annat. Så nog fanns det potential i det här laget. Däremot har man fått in Marcus Waldehagen, Björn Jonasson och Martin Backholm till exempel. Det är spelare som är riktigt bra på den här nivån. Det finns minst lika mycket potential i årets Åkers skulle jag vilja säga. Bör vara givna i allettan efter jul.

Wings var laget som i slutet av förra säsongen lät alla sina spelare gå pågrund av ekonomiska besvär. Man klarade dock av licensen och här står man idag och ska spela premiär i den östra serien av hockeyettan. Bara det är ett kliv framåt för klubben som nu får börja sin resa tillbaka. Med tanke på att ekonomin inte riktigt räcker till för tillfället så har man också ett lag därefter. Det är ett ungt lag som inte kommer ha mycket att hämta i den här serien. Försäsongen har varit bra för deras del, men sanningen är väl den att de bara mött division två-lag och Tierp en match. Så för dem är det bra med lite självförtroende, men idag kommer det gå betydligt mycket fortare därute.


Den här trippeln bestås av tre riktiga lågoddsare, men de ska verkligen vinna de här matcherna i 100 av 100 matcher. Så stor skillnad ska det vara. Därför ser jag också dessa tre matcher som otroliga överodds. Visst, det är premiär och allt kan hända, men jag skulle bli väldigt förvånad om något annat skedde än att dessa tappade poäng. Hade tänkt att lägga ut en fyrling med Östersund igår, men tiden rann iväg och även siffrorna för Östersund som tillslut vann med 9-1. Min spel blir alltså Kalix + Haninge + Åkers att vinna under ordinarie tid till oddset 2.04 hos Expekt. Insatsen blir 10/10 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden