Division 1 hockeyn har äntligen premiär på onsdag och vi ska ge oss på några favoriter redan direkt. D-serien är det som smygstartar på onsdagskvällen medans den ”riktiga” premiären går av på söndag. Vi ska som sagt ge oss på en lågoddsartrippel i D-serien redan på onsdag. Inte många som tycker en lågoddsartrippel låter lockande, men den känns riktigt bra.

  • Match: Åkers – Järfälla, Nyköping – Botkyrka, Huddinge – Väsby
  • Speltips: Åkers, Nyköping, Hudding
  • Odds: 1.65 @ Nordicbet
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 12/9, 19.00

D-serien är den såkallade ”Stockholmsserien” och den brukar det ofta vara full fräs i. Det brukar med andra ord varr full fart framåt och defensiven är inget som direkt prioriteras. Räkna med mycket mål den här säsongen också.

Åkers – Järfälla 1 (1.20)
Visst, det är låga odds på dessa matcher, men inget jag oroar mig över. Åkers ska vinna den här matchen 10 gånger av 10. Åkers var nykomlingar förra säsongen och var ett av hela ettans stora överraskningar. Eller man ska inte säga överraskning heller om man tittade på det laget man hade. Man har visserligen tappat ett par viktiga kuggar, men har ersatt dessa ganska okej och behållt stommen av laget. Järfälla har ett dåligt lag och kommer trampa runt i bottenträsket. Försäsongen har varit katastrof och man har endast vunnit 1 match och detta med 3-2 mot Haninge som dessutom spelaar i div 2. Åkers ska vinna detta.

Nyköping – Botkyrka 1 (1.25)
Hemmalaget är alltid ett topplag och kommer förmodligen också alltid att vara. Lagets rutinerade herrar har dock lagt skridskorna på hyllan. Fredrik Håkansson har varit en av de bästa poängplockarna i division 1 under många år och han blir svår att ersätta, men laget är fortfarande slagkraftigt och ska utan problem kunna avvärja en nykomling som dessutom har ett av ettans yngsta lag. Niklas Lehmann, Joni Lindlöf och Anton Byström är fullgoda nyförvärv för Nyköping. En normal dag ska Nyköping vinna med 3-4 puckar.

Huddinge – Väsby 1 (1.10)
Det lägsta oddset av dessa tre, men förhoppningsvis också den säkraste. Huddinge har alltid varit ett av de bästa division 1 lagen och kommer utan problem ta sig vidare till allettan. Förra säsongen var ett litet mellanår, men de lär ändra på det denna säsong. Huddinge har tappat många duktiga spelare, men eftersom man är en såpass känd förening lyckas man alltid locka till kvalitetsspelare så spelarförlusterna har ersatts väl. Väsby är nykomlingar och det är redan kris i klubben. Laget har en usel försäsong bakom sig och spelarna har redan sagt i intervjuer att det är pinsamt att spela. Nu möter de kanske det bästa laget i serien på bortaplan och då ska man få tokstryk. Väsby har tillexemel fått stryk av Vimmerby med 8-0 och 11-0 på försäsongen. Huddinge har slagit Vimmerby. Huddinge kan vinna med 6-7 puckar.

Tycker nästan att det är ett maxspel, men det är ändå en trippel så håller ner insatsen till 8 units. Den här ska bara sitta till trippeloddset 1.65 @ Nordicbet.

Följ oss på twitter @spelaspelse och mig @HedenskogH

Lycka till!

/Heden