Helg och svensk fotboll levererar. I söder får vi se ett intressant superettan möte då nykomlingarna Trelleborg tar emot rutinerade Ljungskile som får åka på en lite längre bortaresa. Trelleborg har med tanke på att man är nya i serien haft en ganska bra inledning då man plockat nio poäng och placerar sig på en tolfte plats med en flera lag på samma poäng. En av dessa lagen är också Ljungskile som inte haft det rätta flytet och skadebekymren som man haft  har satt käppar i hjulen. I nuläget ser det ändå lite bättre ut för gästerna och jag väljer att ta ställning för det bättre laget. Häng med!

  • Match: Trelleborgs FF – Ljungskile SK
  • Spel: Ljungskile SK rak vinst
  • Odds: 2,40 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 18.15

Börjar vi med Trelleborg så kommer man till detta mötet med en fin seger i bagaget då man bortaslog Frej med 0-2, och man åkte hem med tre goa pinnar. Innan det hade man en sämre svit med matcher då man endast plockade två poäng på fyra matcher och nu är man tillbaks på banan. Man ska dock ha i åtanke att man slog ett lag som ligger i botten vilket inte behöver betyda att man är så pass bra så att man ska ro på de större klubbarna. En av dessa större klubbar är i mina ögon Ljungskile som är ett rutinerat superettan lag och som år efter år är med i toppstriden. Spelbolagen anser denna match som en 50/50 match (ungefär) och i mina ögon är Trelleborg betydligt mycket mer ”underdogs”. Spelvärdet är gott för att spela emot och jag lirar!

Över till Ljungskile som haft en lite sämre start på säsongen än vad man hade trott på och nio poäng på åtta omgångar är inte något märkvärdigt. Man har dock spelarmaterial och ett kollektiv som duger högre upp i tabellen och det är dags att visa upp detta. ”Upp till bevis” brukar man säga och så är det också för Ljungskile när man möter Trelleborg som man vanligtvis ska slå. Nyckelspelaren Tim Nilsen har varit med till och från, men bör vara klar för 90 minuters spel idag vilket betyder mycket. Man är i grund och botten ett bättre lag och då oddset är fint, kan jag inte blunda.

Spelvärdet är gott på raka tvåan och jag krånglar inte till det. Ljungskile är bättre än vad raden visar och då bet365 erbjuder ett odds på hela 2,40, väljer jag att lira. Insatsen får ligga på medel!