Den 18:e omgången av Superettan fullbordas på Vångavallen när Trelleborg gästas av suveräna Öster. Bortalaget har varit fullständigt fenomenalt så här långt och ett mirakel ska nog till för att laget ska missa uppflyttningen till Allsvenskan 2013. Skulle däremot inte sätta samma ord på en eventuellt utebliven vinst här ikväll och spelet blir därefter.

  • Match: Trelleborg-Öster
  • Spel: Trelleborg +0,5
  • Odds: 1,80 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 19.20

Skåningarna hade nog inte planerat för en långvarig sejour i Sveriges andra division efter många år i Allsvenskan. Det kunde (och kan fortfarande) bli värre än så efter en högst medioker inledning och Trelleborg parkerar strax under kvalstrecket ner till division 1 förtillfället. Men efter två raka segrar där man har mosat både Ängelholm och Assyriska på bortaplan så har man kanske hittat en vändning och via en poäng här så tar man sig upp ovanför det där strecket.Till kvällens match förväntas man ställa upp med samma elva som senast.

Östers IF är fortfarande obesegrat vilket är en hyfsad bedrift. Först nu på slutet har man fått lite grus i maskineriet, och det känns kanske något hårt att skriva så, då trots dessa två kryss i rad så sitter man fortfarande på en säker serieledning med hela 13 poäng upp på det närmsta laget utanför platserna kring en direkt kvalificering till Allsvenskan nästa säsong. Till kvällens match återfår man David Thor Vidarsson, i övrigt inga nya skador rapporterade.

Jag var lite inne på samma bana i mötet mellan Assyriska och Varberg (0-0) under söndagen med ett +0,5 (detsamma som dubbelchans, alltså) på ”underdogen” i matchen till 1,80-2,00. Liknande funderingar idag när jag anser att det ena laget kan ha dugliga chanser till poäng, och trots placeringarna på varsin sida av tabellen, så tror jag att Öster kommer få jobba ikväll.

Jag tycker att Trelleborg är lite bättre än vad tabellen visar och jag förväntar mig en klättring, vilket de två senaste storsegrarna kanske viskar om, och självförtroende ska inte underskattas vid det här skedet. Visserligen så är Öster, bevisligen, något vassare än båda de lagen som har slagits tillbaka, men de 9 målen som Trelleborg har skakat fram på 2 matcher inger respekt.

Tror nog att vi har en jämn match framför oss och då sitter jag gärna med två tecken och halvgardering på kvällens hemmalag.

/Puyol