Natten mot söndag smäller det i Vegas när UFC återvänder till huvudstaden för dessa tillställningar. Inte en utan två titlar står på spel nu när man har snickrat ihop ett riktigt vasst matchkort där även ett antal intressanta spelobjekt medföljer. Huvudkortet består av två tungviktsmatcher där vi väljer att spela på den ena när Travis Browne ska ta sig an Brendan Schaub. Anser mycket väl att favoriten kan få utdelning tidigt med sin striking som bör vara numret större och siffrorna talar även för.

  • Match: Travis Browne – Brendan Schaub
  • Spel: Browne – rond 1
  • Odds: 2,30 @ Expekt
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 03.00 7/12

För drygt ett halvår sedan gick Travis Browne (16-2-1) en sk ”title eliminator” mot Fabricio Werdum. Ingen större skam i den förlusten, om man ser till den förlusten, även om den storväxte Hawaii-sonen visade fin karaktär som stod emot i 25 minuter efter att ha blivit skakad tidigt. Innan dess imponerade ”Hapa” enormt efter att ha slagit ut och knockat skapligt och meriterat motstånd i form av Overeem, Barnett och Gonzaga, samtliga i den inledande ronden.

Brendan Schaub (10-4) har ännu inte kommit upp i matcher av den digniteten och har väl i stort sätt inte gjort mer än att fylla ut galornas huvudkort. Om än inte en på något sätt enkel uppgift för en stor majoritet av slagskämparna i divisionen så matchas han ganska hårt i det här mötet där detta är den högst rankade motståndaren han går upp emot – trots att han kommer från en förlust (delat domslut mot Arlovski) i en inte alltför sevärd historia.


Det här har potential till att gå någorlunda fort. Browne, som har plockat 6 av sina 7 segrar i UFC inom de inledande 5 minuterna (första ronden), är en av de främsta på fötterna i den här viktklassen. Han slår hårt, är väldigt teknisk och rör sig riktigt bra för sin storlek. Schaub har skaplig power, men är i första hand en sk ”grinder” och han bör vara mer än intresserad av att ta det här till mattan – något jag misstänker att han kommer få svårigheter med och över en hel serie av dueller mellan dessa herrar ska han, ur det scenariot, vara ett enkelt byte. Browne sänkte både Barnett och Gonzaga med armbågar när han hade ryggen mot buren och det är en av ytorna kvällens motstånd gillar att söka sig till där Schaub, vars 3 av hans 4 förluster har varit via knockout under de inledande 5 minuterna där hakan har varit något känslig, borde vara någorlunda avskräckt. Tror därmed inte att han kommer att vinna någon tid där.

Expekt sticker ut något från övriga spelbolag (samtliga har underspelet som favorit) där exempelvis Unibet och Ladbrokes står mellan 1,9-2,0. Travis Browne att vinna och avsluta matchen i den inledande ronden spelas strax under medel.

/Puyol