Seriens formstarkaste lag Trapani tar emot ett Novara som tappat viktiga poäng på slutet och är nu utanför playoff-platserna. Så här vill såklart Novara ta 3 poäng. Men det blir inte lätt då Trapani kommer till denna match med 8 raka segrar och 12 raka utan förlust. Dessutom har man varit riktigt bra framför mål. Båda lagen saknar viktiga backar till denna match och detta är ingen match dör båda lagen är nöjda med 1p poäng. Lär bli en öppen match tror jag.

  • Trapani – Novara
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 2.03 @ Pinnacle Sports
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Trapani är i superform just nu med 8 raka segrar samt 12 raka utan förlust. Man har tagit sig upp på en 3e palts och har superläge att få bästa möjliga fördel i ett playoff-slutspel till Serie A, det vill man såklart inte sumpa med bara 4 omgångar kvar. Senaste vann man mot ett annat playoff-kämpande lag, nämligen Cesena med 2-1 på hemmaplan. Offensiven har sett vass ut senaste tiden vilket resulterat i en hel del mål. Bara senaste 5 matcherna har man gjort hela 16 mål framåt vilket är ett snitt på 3.2 mål per match. Med det har man alltså fixat överspelet på egen hand. Men man har ju även släppt in ungefär 1 mål i snitt senaste 5 matcherna så man är inte jättetäta bakåt. Nä det ser onekligen bra ut för Trapani. Och när detta lag är i fas och har självförtroende då brukar det se riktigt bra ut och man öser ju alltid på framåt på hemmaplan. Tror man kommer gå framåt även här, när man möter ett Novara som är i poängbehov.

Här saknar man den ordinarie mittbacken Scognamiglio vilket är ett tungt avbräck i defensiven. Han har endast missat 1 match av 38 möjliga denna säsong.

trapani    novara

Novara har inte haft det rätta flytet på senaste tiden. 2-2 hemma mot Perugia trots att man var det bättre laget, och innan dess förlust mot Lanciano borta med 1-2 där man också var det bättre laget. Offensivt har man gjort vad som krävs, eller ja nästan i alla fall. Men man har släppt in lite billiga mål och vips så är man utanför playoff-platserna. Så nu gäller det att börja vinna igen då det bara är 4 omgångar kvar. Man kan bara kolla uppåt så här lär man absolut inte försvara sig till 3 poäng utan man kommer gå för det helt klart. Finns inget att vela om liksom. Man möter dock ett lag med stort självförtroende så det kommer bli en av de tuffaste matcherna man kan tänka sig. Och det är en lång resa från norra Italien ner till södra Italien och Sicilien närmare bestämt. Offensivt tycker jag man har spelare som absolut kan göra det framåt, men klarar man att hålla tätt bakåt. Tveksamt!

I bortalaget så stryker vi båda ordinarie ytterbackarna Faraoni och Dell’Orco samt den naturlige ersättaren till ytterbacksplatserna nämligen Garofalo som är avstängd. Faraoni är ett riktigt tungt avbräck, även Dell’Orco är ett avbräck man inte gärna vill ha.

——————————————————————————————————————————————————————–

Trapani är seriens i särklass formstarkaste lag med 12 raka utan förlust samt 8 raka segrar. Man har varit riktigt bra offensivt den senaste tiden med 16 fullträffar bar på de senaste 5 matcherna. Man är starka på hemmaplan och man spelar alltid offensivt. Novara är i poängbehov och kommer gå för seger här. 1 poäng kommer inte räcka särskilt långt. Man har dock tunga avbräck på ytterbacksplatserna. Känns som en väldigt öppen match där vi har två lag som gärna vill framåt. Höstmötet slutade 4-1 till Novara. Revansch för Trapani nu kanske, 3-1? Jag spelar Över 2.5 mål till oddset 2.03. Och vi kör en hög insats. Avanti!

/ L’orso