Ett formstarkt Trapani som gjort en hel del mål på senare tid tar emot ett formsvagt Livorno som ligger på en kvalplats neråt för tillfället. Det ska även sägas att Trapani gjort det väldigt bra på bortaplan senaste tiden, men det är ju i normala fall på hemmaplan där man är som bäst och nästan alltid trycker på framåt. Nu möter man ett Livorno med ett gäng defensiva avbräck och jag tror man kommer utnyttja det bra, speciellt med tanke på att målformen sitter där.

  • Trapani – Livorno
  • Spel: Trapani över 1.5 mål
  • Odds: 2.30 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Trapani har just nu 5 raka matcher utan förlust och 9 mål framåt vilket tyder på bra självförtroende. Inte bara det att man gjort bra matcher, det är mot bra motstånd dessutom. Tuffa och svåra matcher. Perugia borta (1-2), Salernitana hemma (1-1), Pescara borta (1-2), Cagliari hemma (2-2) och senast Vicenza borta (1-2). Innan dess förlorade man mot Entella med 4-0 borta men man fick även 2-2 hemma mot Como och krossade Lanciano med 0-3 borta.

Många bra matcher på bortaplan här vilket inte hör till vanligheterna direkt då det är främst på hemmaplan man brukar vara bra. Där på ön Sicilien. Hemmastatistiken är också talande för hur det sett ut under säsongen, då man har målskillnaden 26-19 kontra 13-21 på bortaplan. Man spelar ju i princip alltid offensivt på hemmaplan vilket jag ju även tror man gör här mot ett defensivt sargat Livorno. Full fart framåt!

Här stryker vi offensive mittfältaren Coronado som är avstängd vilket är ett avbräck såklart, men det är också enda spelare som saknas. Bäste målskytten Citro finns fortfarande med och är i bra slag då han gjort mål i 3 raka matcher.

trapani    livorno

Livorno fick ett skönt lyft med nygamle tränare Panucci tillbaka då man tog 2 segrar direkt, men sen har man gått tillbaka till gamla synder och man har nu väldigt dålig form med 6 raka utan seger, där man torskat alla bortamatcher med siffrorna 3-0, 2-1 och 1-0. Så nu ligger man helt plötsligt på kvalplats neråt och det börjar bli desperat läge. Dock har man ju bra kvalitéer offensivt och man kan säkerligen knoppa in 1 balja, men det räcker ju liksom inte när jag tror Trapani knoppar in minst 2 baljor.

Tränare Panucci är ju dessutom en som gillar att spela offensivt vilket kan straffa sig rejält här, då man har flera defensiva avbräck denna dag. Poängen måste in, helst 3 poäng dessutom. Ska även sägas att man släppt in mål i alla bortamatcher förutom 1 denna säsong och det har blivit minst 2 insläppta i 8 av de 15 bortamatcherna.

Här stryker vi ett gäng spelare, dessutom ordinarie. Vi snackar båda ytterbackarna Gasbarro och Antonini samt defensiva mittfältarna Luci och Schiavone. Samtliga är tunga avbräck skulle jag säga framförallt defensivt. Lägg även till att unge mittbacken Gonnelli är skadad sen tidigare. Så ja man har stora defensiva problem inför denna match, inget snack, och det utöver att man dessutom är formsvaga.

—————————————————————————————————————————————————————

Trapani är i bra form just nu där målskyttet ser bra ut och där man gjort mål i 5 raka matcher mot betydligt tuffare motstånd än Livorno dessutom. Offensive Coronado är avstängd, men bäste målskytten Citro är i bra form plus flera andra med offensiva kvalitéer. Dessutom är man bra på hemmaplan. Livorno har svag form just nu och det börjar bli lite desperat nu igen då man är klart indraget i bottenstriden. Kvalplats neråt ligger man på just nu och på bortaplan har man varit indirekt dåliga senaste tiden. Ett offensivt formstarkt Trapani ångar på här på hemmaplan. Jag spelar Trapani över 1.5 mål till oddset 2.30. Insatsen är strax över medel. Avanti Trapani!

/ L’orso