Trapani kommer från en fin seger borta mot Lanciano med 0-3 och nu vänder man hemåt till ön Sicilien där man brukar vara starkare än på resande fot. En seger skulle göra att man på allvar är med om en playoff-plats så jag tror helt klart man kommer gå hårt för 3 poäng här. Dock möter man ett desperat Como som behöver 3 poäng ännu mera då det inte räcker med att kryssa längre för att ta sig upp från jumboplatsen. Räknar med en öppen match här.

  • Trapani – Como
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 2.24 @ Pinnacle Sports
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 20.30

Trapani kommer från en finfin seger borta mot Lanciano med 0-3, vilket är ganska förvånande då man inte direkt öser in mål på bortaplan. Det gör man dock på hemmaplan där man gjort 21 mål på 12 matcher. Men inte så att man håller nollan heller utan man har släppt in 14 mål. Med andra ord så brukar man släppa på gasen här hemma på Sicilien vilket är ganska underhållande. Nu har man dessutom chans, en bra sådan, att nå playoff så jag tror det blir full gas även här mot jumbon Como. Det lär även bli så att man kommer få ytor offensivt då man möter ett desperat lag i stort poängbehov och det kommer bara passa Trapani ypperligt. Man har bara misslyckats att göra mål i två hemmamatcher denna säsong. Och man har släppt in mål i 9 av 12 hemmamatcher.

Man saknar mittfältaren Ciaramitaro och anfallaren Torregrossa. Dock inte jätteavbräck då jag tycker man har bra ersättare för dessa spelare. Även så att dessa varit skadade en av och till.

trapani    Como

Como har en ganska fin form ändå där man tagit en del poäng på slutet och man har speciellt börjat bra år 2016. Tre kryss och två vinster de 5 senaste matcherna är såklart bra för jumbon. Dock är det lite för mycket kryss då man var en bit efter sen tidigare. Man har alltså 6 poäng upp till en kvalplats så man slipper åka ner direkt, men samtidigt ska man passera några lag också. Till helt säker mark är det 8 poäng upp. Så ni förstår ju att det är ett desperat Como vi har här. man kommer såklart gå för seger här och det får bära eller brista. Troligen brista med tanke på vilka avbräck man har idag. Tidigare har ju mittbackarna Borghese och Pol Garcia Tena lämnat klubben och det är två fina mittbackar. På bortaplan har har man både släppt in mer mål men även gjort mer mål om man jämför med deras hemmastatistik. sånt skadar ju inte att ha på näthinnan när vi nu kör Över 2.5 mål.

Förutom att mittbackarna Borghese och Pol Garcia Tena, så stryker vi ordinarie mittfältaren Daniel Bessa som är avstängd, även nyförvärvet Basha får inte spela här. Sen har vi skador på backarna Madonna och Cassetti och det är stora avbräck defensivt. Så det är ganska tydligt att man har problem defensivt här. Men det lär inte hindra dom från att gå för segern här, men det lär bli en del mål här åt båda håll.

————————————————————————————————————————————————————–

Trapani är ett bra hemmalag och som brukar släppa på gasen på ön Sicilien. Man kommer gå för seger då man har bra chans att nå playoff. Men Como kommer även dom gå för seger då dom är i desperat behov av 3 poäng då man ligger en bit från säker mark. Men man har några avbräck som kan ställa till det defensivt. Men man är å andra sidan bra på göra mål. Lär bli en öppen match. Jag spelar Över 2.5 mål till oddset 2.24. Insatsen hamnar på medel. Avanti!

/ L’orso