Serie Bs formstarkaste lag Trapani tar emot ett defensivt sargat Cesena i kampen om playoffplatserna. Tycker såklart att det är fördel för Sicilianarna här. Dels för att formen är på topp och dels för att man öser in mål just nu, hemma såväl som borta. Och man möter ett Cesena som är ett betydligt bättre hemmalag än bortalag. Och man saknar flera tongivande försvarskuggar till denna match vilket är sämsta tänkbara. Tror Trapani bara går ut och kör järnet på hemmaplan!

  • Trapani – Cesena
  • Spel: Trapani över 1.5 mål
  • Odds: 2.20 @ bet365
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Trapani är i superform och man är ligans formstarkaste lag just nu. 11 raka matcher utan förlust med 7 raka segrar i bagaget. Och man öser även in mål, 15 stycken har det blivit på de senaste 5 matcherna. 1-2 borta mot Spezia, 3-0 hemma mot Brescia, 1-4 borta mot Modena, 4-3 hemma mot Ascoli och 1-3 borta mot Avellino. Det märks att man har fullt med självförtroende just nu. Och så möter man ett Cesena som har tunga defensiva avbräck, känns mycket lägligt måste jag säga. Och det finns inte något frågetecken på att man inte skulle vara motiverad heller. Man slåss ju för fullt med lagen runt omkring om placeringarna kring playoffplatserna. Ju högre upp desto mer fördel i det stundande playoff-slutspelet.

Man har ett komplett lag och superform på många av spelarna. Offensive mittfältaren Coronado missade senaste matchen men är nu tillbaka och lär gå in i startelvan som vanligt. Positivt för offensiven såklart.

trapani    cesena

Cesena vann senast mot serieledaren Crotone med 2-1, det var dock på hemmaplan på konstgräset där man är starka. På bortaplan är man betydligt svagare vilket man kan se om man jämför hemmatabellen med bortatabellen. Hemma : 14-2-3 med 37-11 i målskillnad och borta: 2-8-8 med 13-21 i målskillnad. Rätt tydligt tycker jag. När man nu dessutom ska resa ner till Sicilien och möta ett hemmastarkt men också riktigt formstarkt Trapani med ett fullt lag. Ja då tror i alla fall det att man kommer få det jobbigt. Då spelar det ingen roll att det bara skiljer 4 poäng lagen emellan.

I bortalaget så stryker vi dessa ordinarie spelare: Caldara (mittback), Perico (högerback), Kessie (defensiv innermittfältare), Djuric (anfallare). Tunga avbräck helt klart, speciellt defensivt. Det är ändå rätt viktiga spelare man har borta här. Det måste bara ge negativ effekt på försvarsspelet kan jag tycka.

——————————————————————————————————————————————————————–

Trapani är i monsterform och man öser in mål just nu. På hemmaplan har man dessutom växlat upp och man är precis så bra man brukar vara på ön Sicilien. man har dessutom en full trupp att tillgå vilket är väldigt positivt. Full fart framåt som gäller. Man ställs mot ett Cesena som är ganska bortasvaga. Och bortalaget saknar även tunga avbräck i defensiven som man inte skojar bort direkt. Känns upplagt för ett offensivt Trapani att bara köra vidare på sin framgångsvåg. Jag spelar Trapani över 1.5 mål till oddset 2.20. Insatsen är ganska hög. Avanti Trapani!!

/ L’orso