Vi beger oss till Italien där det vankas Sicilianskt derby i Serie B. Två lag som båda varit riktigt bra på hemmaplan men samtidigt varit riktigt dåliga på bortaplan. Men nu är det ju helt andra förutsättningar, som vanligt när det ska spelas ett derby. Vad tror jag angående denna match då?

  • Trapani – Catania
  • Spel: Över 2.5 Mål
  • Odds: 1.91 @ Unibet
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 12.30

Trapani har gått riktigt bra på hemmaplan och man har 5-1-0 där, medan man endast har 1 seger på bortaplan bland annat. Förra säsongen var man nykomlingar i Serie B och gjorde det relativt bra ändå, man hamnade i mitten av tabellen och hade då ett målsnitt på sina matcher på 2,7 mål per man (alltså inte enbart Trapani utan i deras matcher). Denna säsong har man ett målsnitt på sina matcher som ligger på 3,7 mål per match. Man har spelat 13 matcher och endast 2 av dom har gått under den rekade linan, det vill jag säga är ganska lovande. På hemmaplan spelar man bra och skapar mycket chanser, inte alltid lika effektiv sett till skapade chanser dock men sånt brukar jämna ut sig med tiden.

Idag så möter man alltså Catania och det är ett derby då båda är från Sicilien. Det är då såklart helt andra förutsättningar än det brukar vara. Hemma som borta spelar inte lika stor roll. Catania behöver inte resa lika långt som vanligt och så vidare. Nu är det hedern som spelar roll och jag tror båda kommer gå för det. Trapani vill visa fansen att man kan slå sina övermän i Catania och jag tror absolut att Trapani kommer trumma på, kanske inte lika mycket som vanligt, och försöka gå för 3 poäng. Man har inga viktiga borta så det är ett starkt manskap man har tillgängliga för denna match och det är klart positivt.

trapani               catania_200x200

Catania ramlade förra säsongen ur Serie A men har kvar väldigt många bra och erfarna spelare och att dom skulle på en 12e plats med 15 poäng inspelade tror jag nog många är lite chockade över. Dom har absolut kapacitet att ligga i toppen och lär säkert göra det när det är dags att summera tabellen i slutet på säsongen. Faktum är att man nu på slutet börjat ta 3-poängare och även börjat göra lite fler mål än i början på säsongen. Det är dock så att man varit ganska usla på bortaplan poängmässigt, fast det säger ju inte hela sanningen dock. Tycker nog Catania skulle kunna haft bättre rad än 0-1-5 på bortaplan med lite mer tur än man haft, många uddamålsförluster har det blivit.

Men man är på uppåtgående just nu och därför passar det ganska bra med ett hett Sicilianskt derby där man kan bränna på som bara den. Och eftersom det är just ett derby tror jag inte att deras bortafacit spelar så mycket roll här utan jag tror att man kan köra på och gå för 3 poäng som dom ju behöver. Man är 6 poäng efter Trapani som innehar sista playoff-platsen upp till Serie A och en förlust här är oacceptabelt. Sen så kommer det nog behöva göras 2 mål för att ta 3 poäng för jag tror inte Trapani går mållösa här. För Trapani har gjort 2,2,2,1,3,3 mål på hemmaplan denna säsong. För Catanias del så har 8 av 13 matcher gått över 2.5 mål denna säsong.

Catania har med sig ett starkt lag offensivt men man saknar 2 försvarare i form av Gino Peruzzi och Norbet Gyömbér. Även 1 mittfältare i form av Lucas Castro saknas och det gör tyvärr även anfallaren Emanuele Calaio. Dock så tycker jag att man har ett bra lag offensivt ändå trots att man saknar Calaio. Sedan kommer ju flera spelare att höja sig då det är derby.


Summerar vi så tycker jag det lutar åt att vi får se tuff match men med en del målchanser och det faktum att båda lagen vill ta 3 poäng, framförallt Catania, kan öppna upp spelet en hel del. Sen har båda lagen en stark offensiv. Catania har dock inte fått ut allt man velat än så länge, men man är på gång. Trapani är det lag som haft flest målrika matcher i hela Serie B med 3,7 mål per match, Catania ligger 3a i den tabellen med 3,1 mål per match. Jag väljer att ha en insats på medel här för jag vill inte sväva iväg alltför mycket.

/ L’orso