Vi tar oss till Sicilien där det är dags för Serie B. Match mellan Trapani och serieledaren Carpi. Det är ett hemmalag som har 4 raka förluster i bagaget och man möter en nykomling till serieledare som fortsätter att överraska. Tycker att oddset ligger lite väl högt på ena laget så jag spelar. Häng med!

  • Trapani – Carpi
  • Spel: Carpi Över 1.5 Mål
  • Odds: 1.92 @ Unibet
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spelstopp: 20.30

Trapani har just nu en usel form och man kommer möta serieledaren med 4 raka förluster i bagaget. Efter en ganska fin höst ändå så har man nu kanske till slut fått punktering eller något. Man har inte fått lika bra utdelning framåt som tidigare, sen att defensiven är den samme som tidigare råder det inget snack om. Men en förklaring till offensiven och målskyttet är ju att man sålde sin bästa målgörare Riccardo Maniero till rivalen Catania. Och han leder nu skytteligan fortfarande.

Till dagens match så stryker vi 2 spelare i centrallinjen och det är mittfältaren Matteo Scozzarella och mittbacken Luca Pagliarulo, båda ordinarie just nu. Så det blir såklart ett tungt tapp till en redan dåligt defensiv. Vi kan även stryka ett annat offensivt vapen i Filippo Falco som är viktig för lagets offensiv. Med dessa spelare borta plus att Riccardo Maniero ju bytt lag så är man inte alls lika slagkraftiga offensiva och defensiven är ännu sämre.

Normalt sett bör man ha det svårt en sån här kväll. Och att man bara förlorade med 1-0 senast mot Cittadella är ganska sjukt, var tämligen i underkant förstår ni.

trapani     carpi

Carpi bara fortsätter att överraska och gå bra, man har nu 4 vinster på dom 5 senaste matcherna och leder ligan med 8 poäng före 2an Bologna. Man har en otroligt farlig spelare i Jerry Mbakogu på topp som man bör kolla ett extra öga på, i övrigt så har man ett väl fungerande lag som jobbar hårt för varandra. Man brukar nödvändigtvis inte styra spelet jätteofta men man är effektiv och skicklig på att ställa om.

Man har inga större avbräck till denna match vilket är gynnsamt eftersom motståndarna har flera avbräck. Dock ska man inte underskatta lag från Sicilien när matchen väl spelas i Sicilien, men med tanke på förutsättningarna så tycker jag att oddset kanske är en aning för högt på en Carpi vinst i det här läget, men jag tar dock ändå att spela på Carpi mål här då defensiven hos motståndarna är på tok för dålig. Man vinner inte med 0-1 en sån här match tror jag, utan man lär göra minst 2 mål.


Trapani har en usel form just nu och defensiven har varit en akilleshäl hela säsongen med flest insläppta i hela ligan. Nu harm an dessutom 2 spelare i centrallinjen avstängda vilket lär märkas än mer på defensiven. Dessutom är ju deras grymma offensiv degraderad nu i och med försäljningen av skyttekungen Maniero och även att Falco är borta ikväll. Carpi har bra form och man leder Serie B i överlägsen stil. Det mesta funkar hos bortalaget och man ha inga större avbräck ikväll. Man har alla offensiva kuggar med i truppen vilket såklart är ett plus ikväll. Jag spelar Carpi Över 1.5 Mål till oddset 1.92. Det blir en insats lite över medel. Jobba!!!

/ L’orso