Här har vi ett riktigt spännande möte mellan två lag nere i södra Italien. Det är på Sicilien det smäller denna dag och det är hemmalaget Trapani som tar emot Avellino. På ön brukar Trapani tuta och köra så det står härliga till och lär väl inte bli någon skillnad idag mot ett defensivt svagt Avellino. Dock så vet vi vid det här laget att Avellino kan slå vem som helst om dom har sin dag, och ja offensiven håller ju hög kvalité i Serie B. Tror på öppen tillställning.

  • Trapani – Avellino
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 2.025 @ bet365
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Trapani kommer från en dåligt genomförd match borta mot bottenlaget Ascoli där man bara fick 0-0. Det var dock på bortaplan, nu är det på hemmaplan och där brukar man släppa på gasen betydligt mer vilket även syns i matcherna. Alla hemmamatcher denna säsong har varit underhållande förutom matchen mot Perugia som ju är snåla bakåt och svårforcerade. Annars har man nästan gått över 2.5 mål i varje match och några med bred marginal. Och när man nu tar emot ett Avellino som har en sargad defensiv men riktigt bra offensiv så har jag svårt att se att det inte kommer bli underhållande.

I hemmalaget så stryker vi denna gång mittfältarna Maurizio Ciaramitaro och Antonino Barilla och det är avbräck defensivt mer än offensivt. Anfallaren Ernesto Torregrossa är borta sedan ett flera matcher tidigare så inget nytt avbräck.. Sen kan man ju påpeka att samtliga 6 möten dessa lag emellan senaste 3 säsongerna har varit väldigt underhållande, där inget av lagen gått mållösa faktiskt. Bara en sån sak.

trapani     Avellino

Avellino har nu gjort 2 raka matcher med dåliga insatser, först borta mot Pescara där man torska med 3-2. Sen hemma mot Perugia där man torska med 1-2. Som vanligt så är det defensiven som ställer till det. Normalt sett om man gör 3 mål på två matcher så brukar man ju få med sig någon poäng men icke Avellino. Men de senaste 6 matcherna har varit rätt galna då det blivit en hel del mål både framåt och bakåt, 13 mål framåt och 9 bakåt. Det är så oförutsägbara Avellino är helt enkelt. Nu måste man börja tagga till för att klättra i tabellen.

Men man har ordinarie grovjobbaren på mittfältet Mariano Arini och backen Constantin Nica avstängda, samt att man har backarna Alessandro Ligi och Davide Biraschi skadade. Det är alltså tunga avbräck i defensiven hos Avellino som nu bara har reserver kvar i backlinjen typ. Ska även sägas att Pietro Visconti är ett frågetecken till start här, ännu en ordinarie back utöver de 3 ovanstående. Offensivt ser det dock bra ut där man har bästa möjlig manskap och mot ett offensivt hemmalag så kan man nog få utrymme att göra minst 1 mål här. Ska ju även tilläggas att man nu får tillbaka en långtidsskadad anfallare vid namn Luigi Castaldo som var lagets bäste målskytt förra säsongen med 16 fullträffar.

————————————————————————————————————————————————————

Trapani är på hemmaplan ett lag som brukar släppa på gasen mer än vanligt. Det är samma visa varje gång i princip. Här tror jag man kommer köra på som vanligt men att det finns stor risk för att man blir straffade. Avellino är nämligen ett riktigt starkt lag offensivt och när man dessutom har Castaldo tillbaka så har man riktigt bred offensiv. Dock har man många defensiva bekymmer som kommer ställa till det bakåt kan jag nästan garantera. Jag spelar Över 2.5 mål till oddset 2.025. Insatsen är ganska hög. Avanti!

/ L’orso