Har hittat ett intressant spel här som känns lovande såhär på förhand. Ett målglatt, väldigt målglatt, Trapani tar emot ett defensivt skickligt Avellino på hemmaplan. Dock ser jag att det ena tar ut det andra och det rekade spelet känns klart spännande. Vad har jag spelat då?

  • Trapani – Avellino
  • Spel: Trapani Över 1.5 Mål
  • Odds: 2.60 @ Unibet
  • Insats: 4/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Trapani är det lag som gjort näst flest mål i hela Serie B, nämligen hela 32 stycken på 19 matcher. Endast serieledaren Carpi, på 33 baljor, är bättre. Faktum är att på hemmaplan har man gjort hela 20 av dom där 32 målen och i övrigt så har man 6 vinster 3 oavgjorda och 0 förluster. Man är riktigt starka på hemmaplan med andra ord.

Och jag vill framförallt lägga fokus på Trapanis offensiv i denna rek då den är riktigt bra, man spelar en väldigt underhållande fotboll emellanåt. Men det har ju såklart sina nackdelar defensivt där an släppt in flest mål i hela Serie B och det ganska överlägset med 39 baljor, herrejösses. Vilken tur att man är så starka hemma och gör så sablans mycket mål framåt, annars hade man ju legat långt ner i ligan. Nu ligger man precis under playoff-strecket uppåt. Avellino ligger 2 poäng före Trapani så det är även en viktig match för hemmalaget så det är klart att ett offensivt starkt lag med självförtroende eftersom dom vet att dom är väldigt bra hemma i sicilien.

Offensivt så har man bästa målgöraren uttagen i truppen, likaså flertalet andra som gjort flera mål så ingen fara på taket offensivt där inte, och det är ju i det offensiva hos Trapani vi ska ha fokusen på. Man har i alla fall ordinarie backen Chiristian Terlizzi borta, vilket betyder att Avellino har större möjligheter att göra mål och då måste ju Trapani gör minst 2 för att vinna. Och man har ju minst lyckats göra 2 mål i 8 av 9 hemmamatcher. 3 gånger har det blivit 3 mål och 1 gång blev det bara 1 mål.

trapani       avellino

Avellino är ett väldigt skicklig lag defensivt, vilket tabellen vittnar om också. Man har endast släppt in 16 mål och det kan bara Modena slå med sina 15 insläppta. Men man har haft problem tidigare mot lag som är offensiva på hemmaplan, som mot Cittadella borta (3-1) och mot Bari borta (4-2). Nu möter man ett Trapani som är väldigt mycket hetare framåt än dessa lag. Ett Trapani som lyckades göra 3 mål mot annat defensivt skickligt lag som Spezia, som även dom har släppt in 16 mål precis som Avellino gjort. Så visst kommer man ställas på prov ifall man klarar en sådan offensiv Trapani har, där på sicilien.

Jag konstaterar även att Avellino är riktigt bra hemma defensivt sett, medan man släppt in mer än det dubbla på bortaplan. Dock har man förmågan att kryssa en hel del på bortaplan men då har det varit 0-0 matcher i 4 av 5 oavgjorda. Har det blivit mål i matchen så har det blivit mål åt båda håll oftast och har svårt att se Trapani gå från denna match med 0-0. Utan dom spelar ju ett spel som öppnar upp matcher utan att det ska behöva göras ett mål åt något håll. Matchen är öppen direkt från start. Passar inte Avellino alls vill jag påstå.

Har inte hittat Avellinos trupp till denna match men även om det skulle vara ordinarie defensivt så tror jag det kan bli en del problem, gäller bara för Trapani att vara effektiva när chanserna väl ges. Så ja denna rek lägger främst fokus på Trapanis offensiv snarare än Avellion defensiv. Hade jag hittar info om truppen och ifall dom hade haft nå avbräck bakåt hade insatsen kanske blivit något högre, nu nöjer jag mig på den insats jag har.


Avellino kommer att ställas på prov mot ett av dom bästa lagen offensivt i Serie B. Och det gör man på bortaplan mot ett hemmastarkt Trapani. Hemmalaget har inga offensiva avbräck så det blir väl tuta och kör där på sicilien. Jag tror det blir en matchbild Avellino inte alls kommer tycka om men som Trapani definitivt tycker om. Trapani kommer troligen föra spelet hemma på sicilien och vinner man matchen passerar man Avellino och placerar sig på playoff-plats dessa juletider vilket är en extra boost för hemmalaget att ha i huvudet. Insatsen på Trapani Ö1.5 mål blir strax under medel. Forza!

/ L’orso