Tranmere ångar på och leder League One. Nu ställs man mot Yeovil som inte lyckats riktigt lika bra i inledningen. Hur slutar då detta?


Tranmere – Yeovil
Spel: Tranmere -1 (Asian handicap)
Odds: 2.25 @ Bet365
Insats: 6/10 

Spelstopp: 16.00

Tranmere går som tåget i serien och man toppar League One. Man har 4 poäng ned till tvåan Stevenage. Formen är på topp och man står efter 11 omgångar utan förlust då man har resultatraden 8-3-0 och en mycket fin målskillnad på 26-6. Som ni förstår är man defensivt väldigt starka samtidigt som man är oerhört vassa i sin offensiv. Det är få lag som lyckats stå emot Tranmere. Man har vunnit två raka bortamatcher mot förmodade topplaget Notts County (0-1) och mot nedflyttade Scunthorpe (1-3). Starka resultat som verkligen speglar Tranmeres fina form!

På hemmaplan trivs man dessutom exemplariskt bra och man är ett erkänt starkt hemmalag sedan tidigare. I år har man inlett med 4 segrar och 1 oavgjord på sina 5 hemmamatcher och målskillnaden skrivs till 13-2! Något som talar för mitt spel här är att man vunnit samtliga 4 matcher med 2 mål eller fler! Enda poängtappet kom i senaste matchen mot Brentford då man spelade 1-1 och det lär man inte göra om. Man kommer vara revanschsugna inför sin hemmapublik och det kommer Yeovil får smaka på!


Här firar Tranmere segern mot Notts County senast!

Yeovil blandar och ger i sina prestationer och man ligger i mitten av tabellen med resultatraden 4-1-6. Senast slog man bottengänget Colchester med 3-1 på sin hemmaplan och man bör vara stärkta efter den segern. Jag tror dock det talar mer emot laget då man kommer vara orädda hit och man vill gärna följa upp segern med en ny och det kan straffa sig då Tranmere har en sylvass form! Före segern senast hade laget 6 raka förluster nämligen!

I bortaspelet så inledde man med 2 raka segrar men sedan tog det tvärstopp och nu har laget 3 raka bortaförluster bakom sig och 8 insläppta mål på dessa matcher. Jag har oerhört svårt att se hur man ska stå emot Tranmeres offensiv när lagets defensiv läcker som såll bakåt… Handicapspelet känns mycket bra i den här matchen!

Tranmere har gjort överlägset flest mål i ligan och man har en sylvass trio i Jake Cassidy, Andy Robinson och Jean-Louis Akpa Akpro som öser in mål för laget. Dessa tre herrar toppar League Ones skytteliga tillsammans med 7 mål vardera. De har stått för 21 av Tranmeres 26 mål!

Till den här matchen saknar Tranmere återigen mittfältaren Andy Robinson och anfallaren Jean-Louis Akpa Akrpo drog på sig en skada sedan så båda dessa herrar missar dagens match. Även målvakten Owain Fon Williams saknas då han är iväg med landslaget. Laget har dock starka ersättare som ständigt knackar på dörren till startelvan och när det nu öppnar sig en plats för dem så lär dem göra allt för att ta chansen så räkna med heltaggade spelare i Tranmere.
Yeovil saknar sin vasse målgörare Gozie Ugwu och Lewis Young som båda är skadade.