Fredagshockey på menyn igen och jag kommer lägga fokus på lite av en hatmatch, Tranås vs Vimmerby. Vimmerby kommer ifrån en mycket stark seger senast mot Västervik och Tranås åkte på en förlust borta mot Kumla. Kan dom resa sig direkt?

  • Match: Tranås – Vimmerby
  • Serie: Division 1E
  • Speltips: Vimmerby
  • Odds: 2.20 @ Expekt
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 9/11, 19.00

Tranås har spelat upp sig rejält, men här tror jag man får det tufft. Det finns flera faktorer, men ska börja med en grej som försämrar Tranås chanser rejält. Man har under hela säsongen levt på sin duktiga målvakt Mantas Armalis, men till matchen mot Vimmerby så är han inte med. Han ska representera Litauens landslag under helgen och kommer som sagt därför inte till spel. Han har under säsongen räddat laget vid flertalet tillfällen och har en räddningsprocent på 93.26%. Problemet med Tranås är att de inte har en andremålvakt. De har i och för sig värvat en kille som ska vara på tryout tills uppehållet, men han är säkerligen ingen vidare målvakt, och det spelar heller inte någon roll då han inte ska vakta kassen. Utan man har lånat in HV71 J20-målvakt Viktor Kokman. Viktor är självklart en duktig målvakt, men samtidigt får man komma ihåg att han spelar i ett av de bättre juniorlagen. Han har aldrig stått en seniormatch i sitt liv och detta kommer alltså bli den första, vilket kommer vara en stor omställning då det är helt olika spelstilar mellan junior- och seniorhockey. Dessutom känner ingen i laget till hans spel och inte heller känner Viktor till Tranås spel speciellt bra. Motståndet står formstarka Vimmerby för och det gör absolut inte saken sämre då de befogar seriens bästa lag efter Vita Hästen. Tranås har även en ganska tunn trupp och fick knappt ihop tre femmor till förra matchen pågrund av en del skador och avhopp. De förlorade med 4-2 och skotten vann Kumla med hela 43-26. Till den här matchen lånar man in Anders Skoog från Sunne.

Vimmerby har jag skrivit en massa om och ni som har följt mig tidigare vet att laget håller enormt hög kvalité. Man kommer från en stark seger i derbyt mot Västervik senast och då fick vi hela 2.60. Idag erbjuds vi det lite lägre oddset, men det är klart spelvärt. Björn Jonasson hade lekstuga senast och stod för 4 poäng. Enligt rapporter var Vimmerby helt överlägsna och borde vunnit med fler mål om inte Västerviks duktiga målvakt stått i vägen. Sedan man kom igång rejält har man bäst form i serien, 5 vinster av 6 möjliga och en målskillnad som skrämmer de flesta, 34-8. Förlusten kom emot seriegiganten Vita Hästen med 2-1. Annars är det bara storsegrar. Hemma slog man Tranås med 3-2 efter storspel av just den saknade målvakten Mantas Armalis. Man kommer ställa upp med samma lag som senast när man slog Västervik. Kanske blir ett möjligt målvaktsbyte, men Robin Andersson brukar göra sitt jobb även han.

Oddset är bra och jag tror att Vimmerby vinner igen. Bortaplan, men tror inte det spelar någon roll. Vimmerby ska vinna detta med den formen och klassen man besitter. 8 units igen på Vimmerby!

Följ oss på twitter @spelaspelse och mig @HedenskogH

Lycka till!

/Heden