Det är dags för ett litet hat möte i hockeyettan mellan Tranås och Vimmerby. Hemmalaget har underpresterat hela säsongen medans Vimmerby just nu är den suveräna serieledaren som alla bra gärna vill slå. Jag tycker mig ha hittat ett riktigt spelvärt odds här.

  • Match: Tranås – Vimmerby
  • Serie: Division 1E
  • Speltips: Tranås ML
  • Odds: 4.30 @ Unibet
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 13/10, 16.00

Tranås har kommit igång nu och har faktiskt vunnit tre av sina fyra senaste matcher. Det har dock varit mot motstånd som de verkligen ska slå, men vinnarkänslan finns i truppen igen. Laget hade inför säsongen väldigt stora förväntningar på sig, men öppnade riktigt svagt, men har sakta trummat igång med tiden. Nu ska man ta sig ann seriens hittills bästa lag, men är det någonstans man har en chans mot VH så är det på hemmaplan. Där har man alltid varit starka och man har faktiskt fört spelet i alla matcher hemma än så länge. De lag som kommer ner till Tranås vet om att det alltid blir jobbiga matcher där, oavsett vilken form just Tranås är i. Nu är man i fin form och då blir det självklart jobbigare än normalt. Många av experterna ute i landet hade faktiskt Tranås före Vimmerby i tabellen så skillnaden är inte så stor som oddset säger här. Vimmerby är ett bättre lag helt klart, men Tranås är vassa hemma och oddset är alldeles för högt för att inte testas.

36288-375x600

Vimmerby gjorde senast slarvsylta av Mariestad på hemmais när man vann med hela 9-1. Det är imponerande och kanske ännu mer imponerande att man ännu inte har förlorat någon match, även om man varit illa ute i flertalet matcher. Första matchen mot Tranås denna säsong vann man med 5-1 efter att ha gått ut hårt och gjort 3-0 på bara sju minuter. Jag räknar med att Tranås kommer vara extra revanshcsugna här. Ju längre säsongen går, desto närmare kommer laget en förlust. Även om de inte visade det förra matchen. Efter en riktigt bra match av ett lag i hockeyvärlden så finns det en tendens att matchen efter dippa lite. Frågan är om man dippar såpass mycket att Tranås lyckas ta vara på detta? Noterbart här är att sedan Vimmerby sedan sin återkomst i hockeyettan för ett par säsonger aldrig slagit Tranås på bortais. Lyckas man få bort spöket här eller fortsätter man ha det svårt nere i Tranås?


Det är ingen tvekan om att Vimmerby är ett lite bättre lag, men Tranås har potential till att besegra alla i den här serien och kan även slå Vimmerby den här matchen. Bortalaget är rätta favoriter, men oddset är alldeles för högt för att inte testas. Jag spelar Tranås ML (inkl. övertid/straffar) till oddset 4.30 gånger pengarna. Spelet hittar ni hos Unibet och det kommer spelas med en låg insats på 3 units. Några runtom i Sverige är säkert glada för att oddset på Vimmerby kommer att höjas, men så är det och isåfall grattis till till dem om de vinner.

Twitter @Hedenskog och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden