Det är time för seriefinal i fortsättningsserien E mellan Tranås sm tar emot Västervik. Just Vätervik leder serien med en poäng före Tranås med tre matcher kvar om en plats. Det är med andra ord en extremt viktig match för båda lagen.

  • Match: Tranås – Västervik
  • Serie: Division 1E fortsättningsserien
  • Speltips: Västervik ML (inkl. öt/straffar)
  • Odds: 2.20 @ Betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 23/1, 19.00

Tranås går in till den här matchen med ett mål och det är att vinna. Vid förlust efter full tid så ser det mörkt ut med chansen till att gå till playoff. Tranås är ett bra lag för det ska man inte sticka under stolen med. Man har en duktig målvakt i Mantas Armalis och det visade han verkligen under grundserien. Nu däremot efter jul har han inte varit lika fantastisk. Tranås har just nu ett stort problem. Man lider av rejäla skadeproblem. Till matchen mot Västervik saknas minst sex ordinarie. Tre som är värda att nämna är Eric Gustafsson, Mikael Brancalion och Anthony Guttig. Dessa tre är bland de bättre forwards Tranås har och självklart blir det också lite tyngre utan dem. Man har fortfarande ett ganska jämnt lag vilket gör att andra kan kliva fram, men samtidigt får man tänka på att dessa herrar är en stor offensiv kraft som de nu får klara sig utan. Till matchen får man dock lite förstärkning genom en back från HV71 J20 och även en spelare från HC Dalen i division 2. Mest bara för lite utfyllnad så man kan ställa upp med någorlunda fulla femmor. Tranås har haft rejäla skadeproblem i  deras två senaste matcher, men har dock plockat med sig alla poängen. Sen att det var emot Grästorp och Arboga bör väl nämnas också så ingen större bedrift. Däremot hade man problem med båda två och kunde lika gärna åkt hem med noll poäng från båda matcherna. Det kommer bli en tät match där inget av lagen vill förlora.

Västervik är i bra form. Målvakten Reid Ellingson har hållit nollan i två raka matcher och samtidigt har man gjort 14 mål framåt. En vinst idag mot Tranås gör att laget tar ett stort steg mot playoff. Västervik har några ”fixstjärnor” i truppen som är värda att nämna. Både Emil Georgsson och Joachim Hedblad har stått för 17 poäng på de inledande 7 matcherna vilket återigen visar vilken klass dem besitter. De har båda en tendens att försvinna mot de allra bästa lagen, men samtidigt öser man in poäng mot de halvbra lagen. Tranås är ett halvbra lag som dessutom har rejäla skadeproblem. Man har tappat Eric Prepiorka till Kristianstad i allettan, men samtidigt gjorde han inget större avtryck i VIK trots hans kapacitet som hockeyspelare. Laget verkar ha en bättre stämning och dessutom får de två bästa, Georgsson och Hedblad, mer istid. Man har på slutet värvat in Sebastian Owuya och Simon Mitman, två spelare som har lyft laget rejält. Nu har man också fått tillbaka elitseriemeriterade Ragnar Karlsson från avstängning. Tyvärr saknar man två spelare, men samtidigt får man tillbaka två stycken från skador.

Tranås har skadeproblem och Västervik har ett riktigt bra lag. VIK är faktiskt det enda laget som har plus-statistik på Vita Hästen, och det är det inte många som haft genom åren. Det här är ett riktigt högt odds och jag hade förmdligen spelat Västervik till det oddset även om Tranås haft fullt lag. Det blir 6 units på Västervik, men fegar kör moneyline då det inkluderar övertid/straffar.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden