Här har jag hittat ett riktigt intressant odds. Tranås tar emot Mariestad på hemmaplan och jag antar att oddssättarna går mycket efter tabellen. Det är helt fel. Läs vidare så ska jag berätta varför.

  • Match: Tranås – Mariestad & Nybro – Borås
  • Serie: Division 1E & Division 1F
  • Speltips: Tranås 1X + Nybro
  • Odds: 2.47 @ Betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 25/9, 19.00

Tranås – Mariestad 1X (1.90)
tranas-aifTranås
har haft en riktigt tuff start och innehar faktiskt den sista platsen i division 1 efter tre spelade omgångar. Laget var inför säsongen tippade att på allvar utmana om en allettan-plats  och självklart har man potential till det om man ser till truppen, men då är det dags att vända trenden nu. Den dåliga starten ska man inte prata om för mycket. Mot Vimmerby på bortaplan kan man inte kräva några poäng. I andra matchen mötte man storfavoriten Vita Hästen på hemmaplan och ledde faktiskt med 2-0 inför sista perioden, men då la Hästen i en växel till och vann tillslut med 4-2. Senast tog man en stark seger mot Skövde på bortaplan. Man har alltså mött tre på  förhand tippade allettan-lag. Det är inget man kan kräva en massa poäng ifrån. Nu möter man ett mediokert Mariestad på hemmaplan och det ska man ha riktigt bra chans att vinna. Hemma har man alltid varit starka och jag tror bolagen kollar alldeles för mycket på tabellen i detta läge. Oddsen sitter ungefär som i matchen Mjölby – Västervik senast och då ska alltså Mariestad vara så stora favoriter som Västervik var. Det är man knappast. Jag skulle faktiskt satt Tranås som favorit här.

Mariestad  ligger på en stabil andraplats i serien, men som sagt så ska man inte dra för stora växlar av tabellen efter tre omgångar, speciellt inte när man fått veta vilket motstånd Bois har mött. Mariestad har mött Mjölby, Grästorp och Forshaga. Det är säkerligen de tre sämsta lagen i hela serien. Ändå ska ni veta att man fick stryk mot Forshaga på hemmaplan sist. Får man det så är man inte värda att vara så stora favoriter på bortaplan mot ett minst lika bra lag som man själva är, om inte tillochmed snäppet bättre. Mariestad är inte samma storhet i ettan som man var på Ronny ”Rockstar” Johanssons tid för ett par år sedan. Laget är klart svagare och jag tror att man får svårt att ta sig till allettan med den truppen man har. Visserligen har man en riktigt vass förstafemma, men det har Tranås också. Man har tappat flera tunga profiler från den förra säsongen och inte ersatt dem med samma klass. Jag tror Bois får ett litet mellanår och på bortaplan mot Tranås kommer man få det tufft.

Nybro – Borås 1 (1.30)
Oj, vad jag tycker det här oddset är högt. Jag tycker att det inte finns på världskartan att Nybro ska tappa poäng här, och jag ska försöka att inte jinxa det nu. Det skiljer verkligen hästlängder mellan dessa lag och jag förstår inte hur bolagen fortfarande kan ge såpass generösa odds mot detta Borås. Nybro är ett riktigt bra lag som i allra högsta grad kommer vara med att slåss om en allettan-pålats  i denna tuffa F-serie. Laget har värvat otroligt bra och har fått in spelare som kan producera poäng utan dess like. Jag pratar framförallt om Rikard Palmberg, Johan Persson och Jonny Ågren. Det är spelare som Borås inte kan matcha på någon plats. På hemmaplan är man alltid starka och har denna säsong en vinst och en förlust. Skotten har man dock vunnit i matcherna med 51-21 och 48-27. Potential finns det och får man bara in puckarna lite lättare så är detta seriens stora outsider.

Borås, ja bolagen fortsätter som sagt att ge generösa odds på deras motståndare. I måndags spelade laget hemmamatch mot Kristianstad och fick stryk med 4-1. Skotten slutade 54-18 till KIKs favör och nu har laget släppt till 188 skott emot sig på fyra matcher. Man har dock lyckats att slå Pantern på bortaplan med 2-1 efter storspel av Fredrik Bergman i kassen. Att man ska göra om samma bedrift och slå ett Nybro som är flera klasser bättre än sig själva har jag väldigt svårt att se. Laget är ungt och orutinerat och man kommer få det mycket tungt mot Nybro. 1.40 på hemmalaget är ett par tiondelar för högt enligt min mening. Tror dock inte att det blir någon utklassningsseger här utan det lär sluta nånstans runt 4-1 till Nybros fördel.


Oddsen här sitter helt fel. Jag själv skulle sätta Tranås som knapp favorit för att bara bolagen kollar på tabellen. TAIF är dessutom riktigt svårspelade på hemmaplan. Jag spelar 6 units på dubbeln Tranås 1X + Nybro till oddset 2.47 hos Betsson. Det blir även ett litet sidospel där jag väljer Tranås att vinna under fulltid till höga 3 gånger pengarna. Marknadshögst här är William Hill.

Tranås 1X + Vimmerby – 6 units till oddset 2.28
Tranås FT – 2 units till oddset 3.00

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden