Tranås kan räkna bort en plats i allettan, men det är fortfarande viktiga poäng på spel för båda lagen, speciellt för hemmalaget. Mariestad ligger före i tabellen, men frågan är om just Mariestad är bättre för dagen?

  • Match: Tranås – Mariestad
  • Serie: Division 1E
  • Speltips: Tranås ML
  • Odds: 2.20 @ Unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 24/11, 16.00

Tranås har underpresterat hela säsongen och tillsammans med Västervik kommer de ha ett race i kommande fortsättningsserie som mycket möjligt kan avgöras i den sista omgången. De sista omgångarna har ändå TAIF fått ordning på de flesta skador som man haft problem med under stora delar av säsongen. Spelet har blivit bättre och man har börjat plocka poäng. Grästorp, Mjölby och Forshaga har besegrats på bortais. Man har fått stryk med uddamålet i en jämn match mot Vimmerby som avgjorde med mindre än en miunt kvar. Senast slog man också seriegiganten Vita Hästen med 3-2 på hemmaplan. Gör man det så vet an att det finns potential i laget. Man har också förstärkt målvakktssidan enormt från första delen av säsongen. Oskar Sehlstedt är i Tranås och får matchträning inför kommande tid i allsvenska Oskarshamn. Han har kommit upp stort de sista matcherna och verkar nu ha kommit i form efter sin långtidsskada. Tranås är ett riktigt bra hemmalag, även om poängen denna säsong flugit in på kontot. Jämför man dock hemma- med bortastats så ser man en tydlig skillnad. Fyra vinster under ordinarie tid och en målskillnad på 25-24. Inga jättesiffror, men visar ändå att man har ett stabilt spel bakåt. Målen har uteblivit i vissa matcher trots att man haft massiva skottövertag, men ju längre säsongen gått desto bättre har man spelat. Tranås bör ha bättre chans idag än vad oddset visar.

taifff

Mariestad är stabila defensivt, men i en alletta kommer man inte ha en susning utan kommer nog få inrikta sig på plats sju eller åtta i den serien. Idag kommer det bli en tight match, förmodligen inte heller alltför många mål. Mariestad däremot så ser vi en stor skillnad mellan spelet på hemmaplan jämfört med på resande fot. Hemma har man endast förlorat en match på elva försök under ordinarie tid. Målskillnaden där ligger på fina 43-18. Det är alltså oftast tufft för alla lag att komma till Mariestad. Däremot när man åker iväg  på bortamatch så blir det lite av ett annat spel. Bois lag är kanske det sämsta man haft på många år och får förlita sig mycket på en stabil defensiv och sitt spel som lag. Borta har man faktiskt bara vunnit 5 av sina 10 matcher och man ligger dessutom på -4 i målskillnad där. Då kommer det inte bli lätt att komma ner till Tranås som spelat upp sig rejält.


Mariestad har vunnit båda säsongens möten hittills, men det var när Bois hade storform och Tranås fortfarande försökte hitta sitt spel. Nu är det lite tvärtom, Tranås har hittat formen medans Mariestad har gått ner sig jämfört mot i början. Dessutom har Tranås fått kraftig förstärkning på målvaktssidan. Jag spelar Tranås ML till oddset 2.20 med en medelinsats på 5 units. Spelet hittar ni hos Unibet.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden