TPS krigar på i toppen och nu ställs man mot överkomligt motstånd i bottengänget FC Haka. Enkel seger eller kan det vara läge för skräll?

TPS – FC Haka
Spel: TPS -1, -1,5 (Asian handicap)
Odds: 2.10 @ Bet365
Insats: 7/10
Spelstopp: 17.30

Toppen mot botten här och det är ska normalt sett vara stor skillnad mellan lagen. TPS ligger på fjärde plats i serien och ställs här mot Haka som ligger näst sist i serien och som har det tufft för dagen. TPS ser starka ut för dagen och det är framförallt på hemmaplan laget är ruskigt starkt. Man har 8-1-3 som resultatrad och 25-11 i målskillnad. Formen är minst sagt på topp då man har 5 segrar och 1 oavgjort match bakom sig på hemmaplan och poängtappet kom mot serietvåan Mariehamn i förr, förra matchen. I förra hemmamatchen ställdes man mot serieledande Inter Turku och dem körde man över man 4-1 så formen på hemmaplan är minst sagt på topp!

Haka som kommer på besök ligger som sagt näst sist i tabellen och formen är därefter. 5 raka matcher utan seger varav 4 av dessa slutat med förlust. På bortaplan trivs laget riktigt illa då man har 2-1-9 som resultatrad och usla 10-21 i målskillnad. Nu ställs man mot ett av seriens starkaste hemmalag och då lär man få stora problem.

TPS kommer till spel med bästa laget medan Haka har lite bekymmer inför matchen då man saknar ett par spelare.

TPS skriver på sin hemsida att tränaren betonat vikten av att vinna den här typen av matcher och eftersom man gjorde en ganska svag insats senast i bortamatchen mot jumbon Jaro så är det extra viktigt att hitta tillbaka till den fina formen laget haft. På hemmaplan vet man hur man vinner och den här matchen bör man vinna enkelt!