Tottenham tar emot West Bromwich på hemmaplan och skall normalt sett vinna en sån här match. Med den infon jag hittat idag så lirar jag direkt.

  • Match: TottenhamWest Bromwich
  • Tips: Tottenham -1 (Hcp)
  • Odds: 2.00 @ Expekt
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 20.45 3/1

Analys:

Tottenhams hemmaspel går inte av för hackor och laget har 6 vinster och en oavgjord på de 7 senaste hemmamatcherna. Formen är alltså klart uppåt och Tottenham ligger faktiskt på en fin 3:a plats i ligan. Med tanke på att topplagen tappat poäng på slutet så har hemmalaget ett jätteläge här att utmana topplagen ordentligt. Vid en eventuell vinst här så är man bara 3 poäng bakom Manchesterlagen i toppen, vilket skulle betyda en hel del. Tottenham spelar en offensiv och anfallsglad fotboll vilket bäddar för en rolig match med förhoppningsvis flera mål för Tottenham. Skulle Tottenham få in minst en boll i första halvlek så tror jag att dom vinner enkelt och siffrorna kan lätt rinna iväg. Skadeläget har också börjat ljusna för hemmalaget och det finns massor av kvalité i laget för tillfället. Eller vad sägs om spelare som Modric, Van der Vaart, Bale, Lennon och Adebayor. 3-0 låter inte helt omöjligt.

West Bromwich har stora problem för tillfället. Förutom lite oroligheter i organisationen så har man fått en del skadebekymmer på slutet. Gera, Reid, Brunt och Jonas Olsson är skadade och troligtvis spelar inte heller Shane Long, som är lagets bäste målskytt. Tottenham-försvaret kan rikta in sig på Odemwingie, endast, vilket dom bör klara av. Det saknas alltså massor av spelare i bortalaget och även om formen var bra innan matchen senast, som man förlorade, så är det klart att laget är klart sämre utan dessa spelare. Jag tror också att motivationen är lite sämre nu också hos WBA efter alla skador, vilket bör påverka negativt för resultatet.

Hemmalaget är klart bättre och bör vara mer  motiverade än bortalaget, och jag tycker faktiskt att WBA har överpresterat en aning i flera matcher den här säsongen. Nu är läget sämre och man har dessutom bortaplan och möter ett heltaggat Tottenham.

Lycka till!
//Josef