White Hart Lane i norra London står som spelplats när ytterligare ett objekt ska testas i denna boxing day. Tottenham, i jakt på placeringar i toppskiktet, tar emot ett West Bromwich som har börjat närma sig nedflyttningsstrecket. Provar spel på ett mål mot ett lag som inte har haft någon större framgång med att hålla nollan intakt.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Tottenham – West Bromwich
  • Spel: West Bromwich över 0,5 mål
  • Odds: 1,60 @ William Hill
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 16.00 26/12

Tottenham hade troligtvis hoppats på bättre resultat, eller ett mer effektivt spel i överlag, men trots det står man relativt nära det absoluta toppskiktet där bortasegern nu senast mot ett svårspelat Southampton var en högst välbehövlig sådan. Det var den första ligamatchen med Tim Sherwood vid huvudansvaret sedan Andre Villas-Boas fick sparken där laget, på pappret, har två överkomliga uppgifter framför sig här på White Hart Lane innan nyårsskiftet.

Spurs saknar Jan Vertonghen, Andros Townsend, Paulinho, Younes Kaboul och Harry Kane, därmed så är läget oförändrat att jämföra med truppen som ställdes på banan senast i helgen.

28942

West Bromwich har, precis som motståndet, upplevt en sparkad tränare under säsongens gång där Steve Clarke fick foten efter bortaförlusten mot Cardiff. Livet efter inleddes med ett sent kvitteringsmål som gav en poäng i hemmamötet med Hull, men läget är alltjämt prekärt strax ovanför nedflyttningsstrecket. Man har nu endast vunnit en (bottenlaget Crystal Palace hemma) av sina 11 senaste ligamatcher där man eventuellt riskerar att hamna under strecket om resultaten inte går lagets väg när vi väl påbörjar det nya året.

Albions kommer till spel utan några nämnvärda avbräck där man sakta men säkert har återfått ett par spelare. George Thorne är borta sedan tidigare medan Victor Anichebe är ett frågetecken.


Jag väljer att endast koncentrera mig på ett eventuellt bortamål i ett led av att jag är något skeptisk till det relativt stora favoritskapet på hemmalaget. Visserligen så har West Brom haft problem med målskyttet där man inte har fått igång någon målgörare, samtidigt så har laget presterat relativt bra mot de förmodade topplagen där man inte har behövt agera som det spelförande laget. De mer kreativa krafterna har trivts bättre med större yta att gå på där man har gjort mål på Manchester United, Chelsea och Liverpool på bortaplan under den här säsongen.

Tottenham, som har haft svårt att luckra upp lågt stående försvarslinjer här på White Hart Lane, är det svagaste hemmalaget på den övre halvan av tabellen där man endast har vunnit 3 av 8 matcher samtidigt som man är det laget av dessa som har släppt in flest mål på sin hemmaplan. Försvarsspelet var väldigt effektivt inledningsvis men man har tappat alltmer på slutet där man skulle må bättre av att ha Vertonghen, den främsta pjäsen i backlinjen, samt Paulinho på planen. Om man ser till lagets 11 senaste tävlingsmatcher så har man endast hållit nollan intakt i en match och det var mot norska Tromsö, ett lag som nu har ramlat ur Tippeligan. Noterbart även att den nye managern, Tim Sherwood, inte alls har en lika försiktig inställning som föregångaren där han har valt att inte spela med två sittande mittfältare. Återstår att se vilken effekt det kan bära med sig idag och i fortsättningen.

West Bromwich att stå för minst ett mål i norra London testas med en medelinsats.

/Puyol