Även söndagen bjuder på ett antal Premier League-matcher där vi nu har 4 st på menyn där vi är först ut på White Hart Lane, även här med värdefulla poäng på spel mellan två lag som måste börja klättra uppåt i tabellen i jakten på sina ambitioner. Tottenham välkomnar Stoke till spel där jag gillar bortalagets möjligheter till att åtminstone få med sig ett mål från London.

  • Match: Tottenham – Stoke
  • Spel: Bortalaget att göra mål
  • Odds: 1,62 @ Betsafe
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 14.30 9/11

Tottenham är, i vanlig ordning, något ojämnt i sina prestationer och placerar sig i mittenskiktet. Vändningen senast borta mot Aston Villa med en kvittering respektive ett vinstmål inslaget i matchminut 83 och 89 kan dock ha gett moralen en rejäl skjuts efter dubbla förluster i ligaspelet där framförallt den andra halvan mot Newcastle var extremt svag. Harry Kane fick stå som matchvinnare senast och borde nog få chansen från start nu när varken Adebayor eller Soldado har rosat marknaden. Återstår att se vilken väg managern väljer att gå där jag alltjämt vill lyfta fram Mauricio Pochettino som ett väldigt intressant val inför den här säsongen men han har fortfarande inte fått över det fyndiga spelet från sydkusten och Southampton där framförallt försvarsspelet, likt fjolåret, sviktar något med individuella misstag.

Hemmalaget kommer till spel utan långtidsskadade Kyle Walker som alltjämt väntar på sina första minuter. Även Nabil Bentaleb stryks pga skada.

tottenham_200x200stoke_200x200

Stoke befinner sig två poäng bakom dagens motstånd i den jämna tabellen, och även om det är en placering i den nedre delen av mittenskiktet så vill jag nog tro att varken Mark Hughes eller hans manskap kan vara alltför nöjda med det man har presterat hittills – inte heller att man tappade till oavgjort efter att ha varit två bollar upp mot West Ham. Det till trots, man har 3 poäng mer än vad man hade i fjol efter lika många matcher och då landade man på sin främsta tabellplacering, så man kan nog alltjämt ha anledning att tro på att ”The Potters” kan stiga uppåt så småningom. På senare tid har man som bekant förändrat sitt spelsätt där man har blivit mer spelande efter den mångårige Tony Pulis och hans ledning, dock inget man har fått utdelning för så här långt in i säsongen där framförallt målproduktionen har varit något svag trots att man har fler och relativt bra alternativ på de offensiva positionerna nuförtiden. Man har även varit förvånansvärt ineffektivt hemma på Britannia Stadium där de främsta prestationerna faktiskt har kommit till utanför där man bland annat har besegrat Man City.

Bortalaget har även dem endast två långtidsskador att bekymra sig över där både Glenn Whelan och Peter Odemwingie saknas.


Ville luta mot bortalagets möjligheter till att få med sig poäng, men jag stannar vid ett mål. Både kollektivt och individuellt, Tottenhams försvarslinje sviktar på nästintill samtliga positioner, i synnerhet Younes Kaboul i mittlåset som får ses som något av en säkerhetsrisk. Även om man har städat bort många missar som stundtals präglade lagets försvarsspel under fjolåret så är man alltjämt långt ifrån prickfritt och jag tror nödvändigtvis inte att bortalaget behöver skapa överdrivet mycket för att få med sig något rejält härifrån. Stoke, med mål i 4 av 5 bortamatcher (misslyckades mot Southampton) har spelartyperna i omställningsspelet när man får ytor att gå på samt i luftrummet för att kunna få med sig något från White Hart Lane där Spurs redan har förlorat 3 av 5 ligamatcher. Medelinsatsen spelas på bortalaget att göra mål i matchen.

/Puyol