White Hart Lane får åter stå som spelplats när vi testar ytterligare ett objekt från de norra delarna av London den här veckan. Tottenham, alltjämt med en någorlunda realistisk chans i sin jakt på toppskiktet, drabbar nu samman med ett Stoke som har blivit vingklippt i veckan. Väljer att spela tidigt där hemmalagets eventuella framgång framför motståndarnas mål testas.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Tottenham – Stoke
  • Spel: Tottenham över 1,5 mål
  • Odds: 1,72 @ Ladbrokes
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 17.00 29/12

Tottenham har trots en något misslyckad första halva av säsongen, vilket kostade André Villas-Boas arbetet, ett relativt överkomligt avstånd upp till positionerna som innebär spel i Europa. Tim Sherwood, som har tagit över huvudansvaret, fick inleda med seger borta mot ett svårspelat Southampton men fick stanna vid en poäng nu i annandagen mot West Brom. Jag har varit något skeptisk till ”Spurs” och deras spel från start, i synnerhet prestationerna här hemma på White Hart Lane som har varit väldigt ineffektiva, där jag ändå anser att man har stått för framsteg framåt. Ett intressant drag nu när man spelar med två man på topp och inte fullt så lika försiktigt som tidigare, vilket ser ut att vara rätt väg för att få igång anfallsspelet.

Spurs får åter klara sig utan Jan Vertonghen, Paulinho, Andros Townsend och Younes Kaboul.

Soldado

Stoke klev in till ”boxing day”-fotbollen med relativt goda förutsättningar och en viss stabilitet i spelet där man hade gått obesegrat i 4 ligamatcher i följd, bland annat med en fullpoängare mot Chelsea. Annandagen kunde dock inte ha slutat särskilt mycket olyckligare där man åkte på en rejäl omgång i Newcastle. Två spelare visades ut och managern Mark Hughes skickades upp på läktaren när hemmalaget till slut kunde gå ifrån till behagliga 5-1 vilket innebär att man tvingas gå till en ny, tuff bortamatch med diverse avbräck. Något som inte gör uppgiften enklare när man av tradition lever mycket på sitt hemmaspel där 16 av 21 poäng har hämtats in under pågående säsong.

Bortalaget kommer till spel utan Robert Huth, given i mittlåset i vanliga fall, som saknas sedan tidigare. Ett ännu tyngre bakslag att målvakten Asmir Begovic bröt ett finger under en träning inför det täta matchandet vilket innebär att även han blir borta ett tag framöver. Ytterligare två av de ordinarie startspelarna, Glenn Whelan och Marc Wilson, är avstängda efter röda kort i veckans match och uteblir även dem.


Jag gillar differensen mellan den raka segern (ca 1,50) och antalet mål/lag om man ser till att Spurs nu endast har hållit nollan intakt i en av sina 12 senaste tävlingsmatcher, där jag misstänker att man kan behöva två mål för att vinna den här matchen, något jag anser att man har läge för. Tottenham hade närmare 20 avslut och ett bollinnehav på uppemot 65 procent nu i veckan och kommer man upp i något liknande så ska det nog mycket till för att man åter går utan utdelning, där jag tror att kombinationen med Adebayor och Soldado kan gå bra i längden och på kort sikt. Stoke kommer från en tungsprungen match där man fick slita väldigt hårt med endast 8 utespelare på planen i över en halvlek där det är troligt att man åter tvingas ge upp initiativet till motståndet. Man står alltjämt utan poäng från 5 bortamatcher mot lag i den övre halvan av tabellen där man tvingas till spel utan Asmir Begovic, en av ligans främsta målvakter och en potentiell matchvinnare, vilket borde försvåra den här uppgiften.

Tottenham att stå för 2 mål eller fler i matchen spelas med en medelinsats.

/Puyol