Det återstår 3 omgångar för de flesta lagen i Premier League och Tottenham slåss för en plats i Champions League kommande säsong och motståndet för dagen, Southampton, har 7 poäng ned till nedflyttningsstrecket. I mina ögon ska det inte vara något snack om vilket lag som ska vinna här!

Tottenham – Southampton
Spel: Tottenham -1 (Asian handicap)
Odds: 1.80 @ Pinnacle
Insats: 7/10
Spelstopp: 16.00

Tottenham har haft en fantastisk säsong och nu vill man givetvis nå Champions platserna och chansen är fortfarande mycket bra men då måste man vinna här. Man innehar just nu Europa League platsen men har bara 2 poäng upp till Arsenal som innehar en Champions League plats. Värt att nämna är att Everton ligger bara 3 poäng bakom Tottenham i tabellen så man måste även titta nedåt i ett skede som detta. Det är bara seger som gäller i den här matchen!

Tottenham har matchats tufft under April där man spelat Europa League spel men oturligt nog blev man utslagna efter straffar mot Basel för 3 matcher sedan. Nu är det därmed full fokus på ligan och näst senast körde man över serietvåan Manchester City hemma på White Heart Lane med hela 3-1 efter en fantastisk vändning sista kvarten i matchen. Pumpade med självförtroende begav man sig till bortamatch mot Wigan och spelarna trodde nästan segern var klar redan före matchstart. Man satte full fart och Bale satte 1-0 tidigt i matchen och efter det slappnade man av. Då kom kallduschen och Wigan vände matchen till 2-1 men ett chockat Tottenham tog tag i matchen igen och satte 2-2 i slutminuten. Den matchen gav Tottenham en rejäl tankeställare och man lär knappast göra om samma misstag igen vilket gynnar det här spelet!  

Southampton har gjort en helt okej säsong med tanke på lagets kapacitet och framförallt nu på slutet har man gjort starka insatser. Man slog Chelsea och Liverpool på sin hemmaplan och det följdes upp av en bortaseger mot Reading för ett par veckor sedan. Efter denna fina formtopp har laget sett svagare ut och man spelade oavgjort i två raka matcher mot mittenlagen West Ham och Swansea. I Senaste matchen fick man en rejäl kalldusch då WBA körde över dem på sin egen hemmaplan med hela 0-3. Man är i princip redan klara för Premier League även nästa säsong då man har 4 lag nedanför sig mellan nedflyttningsstrecket och sin egen tabellposition plus att det skiljer som sagt 7 poäng ned till Wigan som ligger under strecket. Man har Sunderland och Stoke kvar att möta och det är lag man har betydligt bättre chans emot än Tottenham… Därmed sätter vi ett stort plus för Tottenham som bör ha betydligt mer motivation till att vinna den här matchen!


Gareth Bale fixar segern åt Tottenham här!

Tottenham är oerhört starka hemma på White Heart Lane där man har 1 förlust på sina 17 senaste matcher. Man har dessutom de senaste åren haft det tämligen enkelt mot Southampton på sin hemmaplan då man har 5 segrar, 1 oavgjord och bara 1 förlust hemma på White Heart Lane och värt att nämna är att man vunnit 4 av dessa 5 matcher med 2 mål eller fler!

Tottenham har positiva nyheter inför den här matchen då trion Adebayor, Livermore och Dembele ser ut att kunna spela matchen efter sina respektive skador.
Southampton får klara sig utan mittfältaren Gaston Ramirez och försvararen Daniel Fox som båda fick rött kort senast.

Kort summering:
Tottenham är flera nivåer bättre än Southampton och man har betydligt mer motivation inför den här matchen. Hemma på White Heart Lane är Tottenham oerhört starka och det lär Southampton få känna på i den här matchen. Southampton har sett riktigt svaga ut i defensiven de senaste matcherna och senast mot WBA så lossnade det rejält för motståndarna och Southampton åkte på en storförlust. Jag tror på ett liknande scenario här då man inte har någon vidare ordning på sitt försvar och närt Tottenham drar upp tempot lär man inte hänga med och siffrorna kan rinna iväg för hemmalaget!