Den europeiska cupfotbollen fortsätter, den här gången söker vi oss till White Hart Lane för spel i Europa League. Tottenham tar sig an moldaviska FC Sheriff på nytt där hemmalaget återigen bär på det stora favoritskapet. Precis som senast så väljer jag att koncentrera mig på en individuell prestation där en spelare har utmärkt sig i dessa matcher.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Europa League
  • Match: Tottenham – Sheriff Tiraspol
  • Spel: Jermain Defoe över 1,5 mål
  • Odds: 3,05 @ Betsafe
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 21.05 7/11

Tottenham har gått rent så här långt med 3 raka segrar och 7-0 i målskillnad. I och med det toppar man gruppen i överlägsen stil där man är 7 poäng upp på dagens motstånd som placerar sig på tredje plats. Sheriff Tiraspol förlorade det här mötet i Moldavien med 2-0 men stod upp relativt bra och hade chanserna framåt. Lär dock bli en ännu tuffare uppgift här i London.

Tottenham kommer till spel utan Nacer Chadli och Danny Rose som räknas bort pga skador. Frågetecken kring Hugo Lloris, Kyle Naughton och Ezekiel Fyers. Sheriff saknar, precis som senast, Melli i mittlåset.

defoe_3009326

Tottenham har en riktigt fin bredd i truppen och kan mönstra en stark elva, som ska vara numret större än motståndet på samtliga positioner, även när ordinarie startspelare ställs över. Roberto Soldado hämtades in för stora pengar från Valencia och spanjoren är André Villas-Boas förstaval i nr. 9-rollen. Dessa cupmatcher har varit Jermain Defoes chanser till att skina och han har levererat fullt ut så här långt.

Under den här säsongen har Jermain Defoe startat i 6 cupmatcher (Europa League samt Capital One Cup) och gjort 8 mål. Han har spelat samtliga 270 minuter och ytterligare 90 minuter i en kvalmatch in till detta gruppspel med mål i samtliga 4 matcher, 6 totalt. Dubbla mål mot Dinamo Tiblisi (kval) här på White Hart Lane och det antalet upprepades i hemmamatchen med norska Tromsö (gruppspel) som motståndare. Mål även mot Anzhi och nu senast i bortamatchen mot Sheriff med ett skott utifrån trots att han stundtals var osynlig. Nämner en del om att engelsmannen inte behöver alltför många lägen för att förvalta dem. Till det så tangerade han Martin Chivers rekord, aktiv från 1968 till 1976 i liljevitt, på antalet mål i dessa sammanhang.


Med tanke på vilket lysande facit veteranen har visat upp hittills i detta europeiska cupspel så anser jag nog att det känns fullt rimligt att det blir ytterligare fler mål ikväll mot ett motstånd som inte är märkvärdigt. Spelbolagen bedömer att Tottenham ska göra minst 3 mål och där förväntar jag mig att ”9:an” i laget ska vara inblandad. Jermain Defoe att göra 2 mål eller fler spelas under medel. Insatsen åter ifall spelaren inte skulle starta matchen.

Testar även minimum på ytterligare ett mål:
Jermain Defoe, Hat-Trick 9,05 (Betsafe) 0,5/10 units

/Puyol