Med den första semifinalen avklarad så siktar vi nu in oss i det andra mötet här i London och på White Hart Lane där hemmalaget drog den gynnsamma lottningen. Tottenham tar emot League One-laget Sheffield United, visserligen ett beprövat cuplag som skördade framgångar även i fjol men som nu står inför ett väldigt tufft test över 180 minuter. Hemmalaget borde, över flera matcher, ha goda möjligheter till att skapa bra förutsättningar inför returen.

  • Match: Tottenham – Sheffield United
  • Spel: Tottenham -1,5
  • Odds: 2,075 @ Bet365
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 20.45 21/1

Tottenham har rest sig efter en trög inledning där man nu är desto mer positiva till det managern Mauricio Pochettino har börjat bygga upp under sin första säsong på White Hart Lane. Semifinal här samt avancemang både i Europa League samt FA-cupen, men framförallt så går man bra även i ligan där man nu får ses som en seriös utmanare till en Champions League-plats där man nu endast har förlorat en av sina 8 senaste ligamatcher. Man börjar bli bekväma i det grundspelet som man försöker få till där man ser förbättringar över hela banan, framförallt i anfallsspelet här på hemmaplan där man tidigare under säsongen hade enorma svårigheter mot lågt placerade försvarslinjer. Senast i helgen och tidigare under veckan spottade man iväg hela 45 avslut mot mål i matcherna mot Sunderland och Burnley, ett väldigt fint facit som visar att ”Spurs” kan ha något på gång. I sin väg till den här semifinalen har Newcastle (Premier League) samt Nottingham och Brighton (båda Championship) besegrats med målskillnaden 9-1 här på hemmaplan.

Hemmalaget kommer till spel utan Federico Fazio, Nabil Bentaleb, Nacer Chadli, Erik Lamela och Vlad Chiriches.

tottenham_200x200sheffutd_200x200

Sheffield United hör till i League One där den knackiga formen i seriespelet har bidragit till att man nu har halkat strax utanför topp-6 och en playoff-plats uppåt i seriesystemet, dock enbart på målskillnad, där man nu endast har vunnit en av sina 8 senaste ligamatcher. Man är dock, likt fjolåret, bevisat att man är starkt i dessa sammanhang där man återigen går bra i en av cuperna. En plats i en av semifinalerna till FA-cupen förra säsongen har nu följts upp med samma resultat här i ligacupen där man har hunnit med att besegra Premier League-lagen Southampton hemma samt West Ham och QPR borta om man räknar in båda cuperna, ett anmärkningsvärt och lysande resultat för Nigel Cloughs manskap. Här väntar ytterligare en svår uppgift i London som kan bli tuffare än det man har gått upp emot tidigare mot ett Spurs som ser ut att må väldigt bra i dagsläget.

Bortalaget kommer till spel utan James Wallace, Ben Davies, Chris O’Grady samt reservmålvakten Iain Turner. Frågetecken på Ryan Flynn.


Viktigt att poängtera att det här, hittills under denna säsong, är den största matchen Sheffield går in i medan samma status inte vilar över den här sammandrabbningen för ett hemmalag, som har matchats väldigt hårt, trots att en eventuell finalplats med en potentiell titel som hägrar. Över 90 minuter kan bortalagets kämpaglöd och entusiasm räcka långt i tillställningar av den här karaktären, samtidigt anser jag att det Tottenham står för i nuläget kan vara mer än tillräckligt för att kunna besegra motståndet med mer än en boll. Spurs, om än utan spets på ett antal positioner men alltjämt med en relativt bred och jämn trupp där ett par hungriga pjäser kan släppas fram, är nu skickligt på att förflytta bollen, föra spelet och driva upp tempot mot den här typen av motstånd. Moment i spelet som behövs om man vill få hål på ett vilt kämpande Sheff Utd och därmed undvika en potentiell skräll. En lägre insats testas på Tottenham att vinna matchen med minst två måls marginal.

/Puyol