Lördagens Premier League-omgång inleds med en spännande match som kan bjuda på bra fotboll. White Hart Lane i London står som spelplats när Tottenham får besök från norr i form av Newcastle. Förväntar mig en jämn match och tror så även att det ena laget kan kriga till sig en poäng hemåt.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Tottenham – Newcastle
  • Spel: Newcastle +0,5
  • Odds: 2,30 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 13.45

Tottenham har stått för en fullt godkänd insats så här långt under André Villas-Boas ledning. Man är nu obesegrat i 9 raka ligamatcher och med det så sitter man på den sista Champions League-platsen, något som det lär bli krig om då det inte skiljer alltför många poäng mellan lagen på plats 3 till 6. Senast lyckades man slå tillbaka West Bromwich efter att motståndarna tvingades spela en halvlek med en gubbe mindre. Desto sämre har det gått för Newcastle men resultatmässigt har man inlett sin uppryckning. Fjolårets succélag har nu två raka segrar mot Chelsea och Aston Villa där bl.a. nyförvärvet från Toulouse, Moussa Sissoko, har visat sig vara ett fynd. Förhoppningsvis kan man bjuda på ytterligare en bra prestation nu med något större självförtroende i bagaget i en trupp som bör ligga några placeringar högre upp i tabellen.

Ett fåtal långtidsskador, framförallt hos bortalaget, sedan tidigare. Yttern Hatem Ben Arfa är dock det enda som känns någorlunda kännbart i nuläget. För Tottenhams del kommer vattenbäraren Sandro saknas säsongen ut medan den formstarke anfallaren Jermain Defoe är ny på skadelistan.

Newcastle har som bekant varit en besvikelse så här långt, men den där vändningen som iallafall jag har gått och väntat på ser ut att kunna vara på gång. Man har lidit av skadebekymmer från start som har börjat lätta samtidigt som man har valt att värva sig uppåt och de franska inslagen har fått en bra start i den nya omgivningen. Även mittbacken och kaptenen Fabricio Coloccini (bilden), som valdes in i årets PL-lag ifjol, har spelat upp sig och har så även bestämt sig för att stanna efter att ha omgärdats av rykten om en hemresa till Argentina. Jag tycker att är väldigt mycket som känns positivt kring dagens ”Magpies”, att jämföra med hur det såg ut för några veckor sedan, och jag tror att man kan fortsätta få med sig ytterligare ett resultat här.

Tottenham är ett lag jag gillar att se på, men trots den fina poängskörden så tycker jag att man har gått ner sig ett litet snäpp på slutet, framförallt om man ser till att man inte har varit lika produktivt framför motståndarnas mål. Av de 4 senaste ligamatcherna har man vunnit en och det efter att endast ha gjort 3 mål framåt där man inte har övertygat i överlag, 2 av målen (Gareth Bale) har varit rent individuella prestationer. Jermain Defoe, som har varit lysande i ”nr 9-rollen”, och hans skada var inget man behövde i nuläget då alternativet Adebayor har varit direkt iskall och uddlös samtidigt som Clint Dempsey, som eventuellt kan nypa platsen högst upp, inte är någon renodlad striker.

Det blir nog svårt för bortalaget att sätta stopp för ”Spurs” fartfyllda kantspel fullt ut, men jag tror att man kan ha rätt spelartyper på rätt positioner för att bromsa upp det någorlunda. Debuchy/Santon är två snabba och följsamma ytterbackar och jag tror nog att Jonas kommer få en mer defensiv roll på sin kant.

Under pågående ligasäsong har Tottenham vunnit 6 av 12 hemma på WHL medan Newcastle har tagit poäng i 6 av 12 utanför (fd kallad) St. James’.

Newcastle klev in i fjolårets möte med väldigt stort självförtroende och man blev duktigt straffade, 5-0 slutade det den gången. Nu i en mer utsatt tabellposition så kommer man nog vara ute efter ett mer ”smutsigt resultat” och jag tycker nog att kunnandet finns där.


Jag går emot favoriten. Spelar +0,5 på Newcastle, vilket är detsamma som dubbelchans, dvs att det krävs en bortaseger eller ett oavgjort resultat. Vill man spela mer försiktigt så hittar ni 1,775 på +1 asian handicap (insatsen tillbaka vid uddamålsförlust) hos samma spelbolag.

Ett sidospel som hade spelats med en högre insats om den, på sätt och vis, inte hade ”krockat” med huvudspelet. Det här berör endast de inledande 45 minuterna och spelas också hos Bet365 till 1,66 med 2/10 units, och rent statistiskt så känns det här inte dumt. Dubbelchans – halvlek, Newcastle. Tottenham har inte gått in till halvtidsvilan med ledning i ryggen i 11 raka ligamatcher medan Newcastle inte har varit i underläge efter 45 min i 8 raka ligamatcher. Värt ett mindre försök.

/Puyol