Gårdagens omgång följs som bekant upp med ytterligare 3 Premier League-matcher denna söndag där vi även ska testa en vinnare på White Hart Lane. Likt mötet i Lancashire som går parallellt med den här matchen så har vi nu ytterligare två lag som hade hoppats på en något bättre inledning där värdefulla poäng står på spel även här. Tottenham gästas av Newcastle där jag måste ge hemmalaget visst förtroende.

  • Match: Tottenham – Newcastle
  • Spel: Tottenham
  • Odds: 1,73 @ William Hill
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 14.30 26/10

Tottenham parkerar i mittenskiktet efter en väldigt ojämn inledning där man ännu inte har hittat någon vidare rytm i sitt spel, detta trots att man stundtals såg relativt bra ut i bortamötet med Manchester City där de något större ytorna passade ”Spurs” aningen bättre. Mauricio Pochettino är i mitt tycke ett extremt intressant val av manager där London-laget i vitt troligtvis behöver mer tid under hans styre för att få igenom ett press-spel som fungerade på ett lysande sätt i Southampton i fjol där jag i första hand menar på att man kanske inte har rätt spelartyper för det. Hävdar dock att det finns en hel del potential där man skulle må bättre av att ha en något mer målglad striker. Inte omöjligt att Harry Kane, som har varit riktigt vass i cupmatcherna, får en välförtjänt start denna söndag.

Hemmalaget har fått klara sig utan Walker så här långt in i säsongen och man får även göra det idag. Fazio är avstängd medan man har frågetecken på Bentaleb och Naughton.

tottenham_200x200newcastle_200x200

Newcastle inkasserade sin första fullpoängare under föregående helg när nykomlingen Leicester gästade St. James’. Fullt välförtjänt och tillsammans med poängen innan dess mot Swansea får det ses som säsongens främsta insatser hittills där man kan ha hittat en vändpunkt. Man placerar sig dock fortfarande under nedflyttningsstrecket där Alan Pardew, alltjämt, får se sig själv som en pressad man, framförallt hos supportrarna som länge har krävt hans avgång. Frågetecken dock på bland annat Papiss Cissé, starkt bidragande till att managern har fått behålla sitt jobb, med ett krånglande knä där hans närvaro i boxen har lyft ett något uddlöst ”Magpies” som har haft svårigheter framför motståndarnas mål utöver att man har visat upp en tendens till att på ett något lättvindigt sätt släppa till farligheter på egen planhalva.

Sedan tidigare står det klart att man saknar Santon, Aarons och de Jong. Man står även med ett flertal frågetecken där tidigare nämnde Cissé, Tioté, Williamson, Dummett, Riviere samt Ameobi kan utebli om det vill sig riktigt illa.


I överlag har ett eventuellt något skadat Newcastle varit svagt under hela 2014 där man har förlorat 17 av 28 Premier League-matcher med ett klent bortafacit. Även om jag alltjämt har vissa frågetecken på Tottenham så anser jag att man alltjämt har mer att lyfta fram även under en speldag där man är några procent svagare i sin prestation. I första hand anser jag att man ska vara starkare på mittfältet med större trygghet och kreativitet med bollen i ägo där trion bakom spelaren i ”nr. 9-rollen” får ses som någorlunda formstarka för dagen med potential till att producera vägvinnande framspelningar, något gästerna inte riktigt har att tillgå för dagen. Den raka hemmasegern testas strax under medel.

/Puyol