Den engelska fotbollen sparkas vidare, men medan Premier League-spelet vilar dessa kvällar så ska nu fyra lag spikas till semifinalerna av ligacupen (Capital One Cup) med matcher under tisdag- och onsdagkvällen. Siktar in mig på spel i en av de avslutande kvartsfinalerna, närmare bestämt i London och White Hart Lane där Tottenham tar emot Newcastle. Väljer att gå emot det laget som fick mitt förtroende senast i helgen där jag menar på att Spurs kan vara på gång. Testar en mindre insats.

  • Match: Tottenham – Newcastle
  • Spel: Tottenham
  • Odds: 1,91 @ Bwin
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 20.45 17/12

Tottenham fortsätter att pendla något i sina prestationer, men ser man till insatserna i sin helhet så har man nu en bra vecka bakom sig som avslutades med en seger, och noterbart att man nu inte är mer än 4 poäng från en Champions League-plats – ett någorlunda behagligt avstånd och högst positivt resultat om man väger in att Pochettinos manskap ändå har kritiserats på vägen hit. Insatsen borta mot turkiska Besiktas var fullt godkänd och man kunde mycket väl ha vunnit den (avancemanget till Europa League-slutspelet stod redan klart) och det följdes upp med en bortavinst mot ett svårspelat Swansea under jobbiga väderförhållanden. Hemmaspelet på White Hart Lane och dess ineffektivitet har dock kostat en hel del där man endast har vunnit hälften av matcherna mot engelskt motstånd, ett inte alltför märkvärdigt facit där man bland annat har hunnit med två cupmatcher här i London mot Championship-motstånd. Sedan slutet av november, undantaget det som utspelade sig här i det mållösa mötet med Crystal Palace (bortaförlust mot Chelsea är inte mycket att säga om) börjar det dock se bättre ut där man numera har en väldigt stor trupp att tillgå under det täta matchandet.

Listan med antalet otillgängliga spelare har lättat avsevärt de senaste veckorna och nu är det endast Emmanuel Adebayor som saknas med all säkerhet hos hemmalaget. Frågetecken på de båda högerbackarna Kyle Naughton och Eric Dier, dock en position man har god täckning på.

tottenham_200x200newcastle_200x200

Newcastle har stått för en enorm uppryckning de senaste månaden och vänt sin säsong totalt där managern Alan Pardew har lyckats skaka av sig den extremt impopulära stämpeln som han hade hängandes över sig under de inledande veckorna av hösten. Inför helgens bortamatch med Arsenal så hade ”Magpies” endast förlorat en av sina 10 föregående tävlingsmatcher där bland annat en bortaseger mot Manchester City i den här cupen ingår och ca 82 procent av lagets poängskörd i ligaspelet har hämtats in över de 9 senaste omgångarna, vilket säger en del om vilket lyft man har stått för. Karaktär och offervilja har varit de ledande motiven, samtidigt så har man varit väldigt skadedrabbat och senast under lördagen (förlust med 4-1) blev det kanske tydligt att man numera går på en något för tunn trupp. Det här blir lagets fjärde match inom loppet av två veckor och ett prestigefyllt derby mot Sunderland väntar redan nu till helgen. Newcastle har alltjämt en diger skadelista, och även om man återfår både Moussa Sissoko samt Steven Taylor efter avstängning så tvingas man alltjämt ställa upp med tredjemålvakten Jak Alnwick i målet, till exempel.

Till den här matchen, att jämföra med helgen, utgår Daryl Janmaat som är avstängd hos bortalaget. Målvaktsparet med Tim Krul och Robert Elliot saknas på nytt. Rolando Aarons, Gabriel Obertan, Mehdi Abeid, Ryan Taylor, Davide Santon och Siem de Jong är borta sedan tidigare. Senast hade man frågetecken på kapten Fabricio Coloccini och hans status där han eventuellt tvingas stå över till den här matchen istället.


Newcastle vann här (2-1) för snart två månader sedan där man vände ett underläge till seger och det med ett bollinnehav på strax över 30 procent och trots att motståndet hade 10 avslut mer. Ett par spelare har utgått sedan dess och i helgen gick man på tomgång – anser att hemmalaget har mer gynnsamma förutsättningar den här gången och skulle få en liknande matchbild på nytt så vill jag återigen ge Tottenham rimliga möjligheter till att plocka segern. Även om det är långt ifrån spektakulärt på många positioner så har Spurs alltjämt en någorlunda bred och jämn trupp som kan hantera dessa cupmatcher bättre och Magpies har kanske varit något lyckosamt på slutet i tillställningar som har varit 50/50. Tottenham att vinna matchen under ordinarie speltid testas med en insats under medel.

/Puyol