Mer Premier League-fotboll den här helgen där lördagens enda spel följs upp med det som blir söndagens enda bidrag, även det från London. På White Hart Lane tar Tottenham emot ett Newcastle som kan ha repat visst mod, vill dock tro att det var tillfälligt. Spurs har varit pålitligt och tryggt i sitt grundspel att jämföra med motståndet som inte har visat upp något av det. Dubbla insatsen testas.

  • Match: Tottenham – Newcastle
  • Spel: Tottenham -1,5 asian handicap
  • Odds: 2,075 @ Bet365
  • Units: 3/5
  • Spelstopp: 17.00 13/12

Tottenham har kanske tappat lite av drivet man hade nu på slutet via två oavgjorda resultat mot Chelsea och West Bromwich, ser dock ingen anledning till att tvivla på Spurs ännu som alltjämt är svårslaget och måste ses som en seriös utmanare till topp-4 och en Champions League-plats. Mauricio Pochettinos manskap är obesegrat sedan ligapremiären (14 matcher), klubbens främsta facit på 30 år och tydliga signaler på att man är på väg framåt. Man visar upp en trygghet i sitt grundspel på båda planhalvorna där defensiven känns relativt städad och stabil. Att jämföra med säsongsinledningen har man även blivit betydligt bättre på att förvalta sitt bollinnehav där man nu är mer effektivt på att hitta lösningar på den sista tredjedelen av banan, inte fullt så lika försiktigt där man vågar sätta den raka, avgörande passningen oftare. Ett antal poängspelare är i ett gott slag där även Lamela och Son kan lyftas fram efter ruskigt fina insatser i torsdagens i övrigt reservbetonade lag som spelade mot Monaco i Europa League.

Hemmalaget har ett frågetecken på Mousa Dembele, i övrigt lider man inte av några som helst avbräck där Ryan Mason, som ändå har fått sparsamt med speltid, samt Alex Pritchard stryks.

tottenham_200x200newcastle_200x200

Newcastle parkerar alltjämt under nedflyttningsstrecket, men lyckades åtminstone efter en rad bedrövelser plocka en fullpoängare i det som blev säsongens tredje. Man var effektivt när man besegrade ett för dagen svagt Liverpool under föregående helg där jag i första hand tycker att det var motståndet som var oerhört blekt snarare än att ”Magpies” visade att man hade lyft sig nämnvärt. Den matchen borträknad så är det ett Newcastle som sedan november har förlorat med totalt 8-1 mot Crystal Palace och Leicester samt mirakulöst nog lyckats besegra Bournemouth med matchens enda mål trots 20-2 i avslut till motståndets favör. De föregående vinsterna har följts upp med storförluster och Steve McClaren ska alltjämt vara under press, för det är ett bortalag som har sett väldigt oinspirerat ut emellanåt, speciellt de gångerna det har gått emot tidigt med ett försvarsspel som har havererat. Newcastle har saknat karaktär och balans så här långt, för jag anser att man ska kunna få ihop bitarna på ett bättre sätt.

Bortalaget har inte drabbats av några nya skador, men lämnas med en relativt tunn bänk där Tim Krul alltjämt är det mest noterbara avbräcket i målet. Cheick Tiote, Massadio Haidara, Steven Taylor, Rolando Aarons, Jamaal Lascelles, Gabriel Obertan samt Emmanuel Riviere är otillgängliga sedan tidigare.


Spurs fick inte mycket utrymme mot ett oerhört försiktigt och lågt spelande Chelsea samt ett defensivt slipat och organiserat West Brom. Det är dock ett spel Newcastle inte har kunnat bemästra hittills under den här säsongen och jag förväntar mig inte att man ska kunna få till det här heller. Magpies har (i medvind) varit skapligt på St. James’ Park med publiken i ryggen, men har framförallt varit extremt håglöst i sitt bortaspel. Utöver en målskillnad på 3-18 över 7 matcher, som sett till prestationerna sammanfattar siffrorna relativt väl, bortsett från den tidigare nämnda insatsen mot Bournemouth som likväl kunde ha landat i en storförlust. Likt några av de föregående motståndarna kommer Tottenham vara spelförande och kunna attackera via ett par olika spelmoment, så även skapa tillräckligt många målchanser för att kunna dra ifrån. När det väl går emot tror jag återigen att gästerna kan få svårt att få stopp på blödningen. Medelinsatsen spelas på Tottenham att vinna med minst två mål.

/Puyol