Helgens Premier League-fotboll närmar sig med stormsteg där vi återigen vänder blickarna mot de brittiska öarna. Ett fjärde spelobjekt hämtas från London och White Hart Lane i det som ska kicka igång den här omgången när Tottenham tar emot Manchester City. Ser det här som ett bra alternativ när just de här lagen drabbar samman där jag tror på målen.

  • Match: Tottenham – Manchester City
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,75 @ Nordicbet
  • Units: 3/5
  • Spelstopp: 13.45 26/9

Tottenham förlorade veckans cupmatch, aningen tungt med tanke på att lokalrivalen Arsenal stod för motståndet, men stundtals var det en hyfsad insats av ett Spurs som jag ändå tror kan vara på väg att växla upp efter två raka 1-0 vinster (ett svårspelat Crystal Palace samt ett svagt Sunderland) i ligaspelet innan dess. Inledningsvis har man, med ett spel med lågt risktagande, haft enorma svårigheter med att förflytta bollen tillräckligt fort där man inte har varit konstruktivt nog i den sista tredjedelen av banan. Bidragande till att spelet kan komma tillbaka lika fort till den egna planhalvan där man har tvingats slå ifrån sig i ett antal matcher men motståndarna (att jämföra med det man går upp emot nu) inte har varit tillräckligt skickliga för att kunna utnyttja det – och man har emellanåt kommit undan väldigt billigt. Men för att återgå till de inledande raderna, jag vill nog tro att Mauricio Pochettinos manskap kan lyfta inom kort där vi borde få se mer av lagets anfallsspel. Harry Kane är alltjämt inne i en målsvacka men kommer allt närmre. Heung-Min Son har varit ett riktigt fint nytillskott och uppskattas redan bland hemmasupportrarna samtidigt som Christian Eriksen, en väldigt kreativ förmåga, är tillbaka efter skada.

Hemmalaget har i första hand haft ont om alternativ på det centrala mittfältet. Nabil Bentaleb saknas sedan tidigare. Frågetecken på Ryan Mason och Mousa Dembele som också har varit borta ett tag, båda börjar dock närma sig spel och eventuellt att någon av dessa herrar finns med i truppen här.

tottenham_200x200mancity_200x200

Manchester City hade som bekant en fantastisk inledning på säsongen där 5 raka vinster toppades med nollan intakt. Efter det hade man dock en vecka som man helst vill glömma där förlusten i Champions League-premiären följdes upp med det första poängtappet i ligaspelet då man, trots tillräcklig dominans, besegrades av West Ham på hemmaplan. Man studsade tillbaka med en kross (4-1 borta mot Sunderland) i cupen, och även om motståndet är något vassare nu så har man tillräckligt med kvaliteter framåt för att såra Spurs också. De Bruyne och Sterling är två fina inslag med spetsegenskaper som kan producera även i David Silvas frånvaro. Ändå ett styrkebesked att man har lyckats slå in 12 mål (i snitt två per ligamatch) om man ser till att Sergio Aguero endast har hängt en kasse så här långt. Noterbart dock att defensiven inte har varit fullt så lika solid i kapten Kompanys frånvaro samtidigt som Kolarov och Sagna har matchats ruskigt hårt under säsongsinledningen då man har haft väldigt ont om alternativ på ytterbacksplatserna och även om man har släppt till relativt lite så har man haft svårt att freda sitt mål.

Bortalaget hade en längre skadelista förra helgen, men står alltjämt med ett flertal frågetecken. Gael Clichy och Fabian Delph saknas sedan tidigare medan David Silva, Samir Nasri, Wilfried Bony och Pablo Zabaleta, där den sistnämnde ännu inte har säsongsdebuterat, står som tveksam. Noterbart, utöver att Vincent Kompany alltjämt står som osäker, att även mittbackskollegan Eliaquim Mangala står som ett frågetecken.


Vårmötet här på White Hart Lane vanns av City, som har vunnit 8 av de 9 senaste de båda lagen emellan, med 1-0. En match som innehöll 36 avslut efter en kavalkad i missar av högkvalitativa målchanser. Innan dess hade 7 matcher (alltjämt inbördes möten) i följd gått över linan med ett snitt på osannolika 5 mål/match under den här perioden. Ingen vansinnig slump, även om antalet har varit högt, sett till båda lagens spelsätt där jag tror att båda följer ett mönster som i första hand har gynnat dagens bortalag. Tottenham har kvaliteter framåt som ännu inte har utnyttjats fullt ut men av tradition har dock att City , med ett antal frågetecken i försvarslinjen, haft oerhört lätt för att vända upp spelet och även få utdelning för det på det här motståndet. Tror att vi kan få se något som liknar det senaste mötet, återstår dock att se om vi får se något skarpare avslut. Överspelet testas med en medelinsats, minst 3 gjorda mål i matchen spelas.

/Puyol