Då var det även dags för inledningen av Europa Leagues slutspel och dess dubbelmöten där vi har hela 16 matcher framför oss denna torsdagkväll. En hyfsad meny där jag väljer att plocka ett objekt från London och White Hart Lane där Tottenham får besök från Frankrike och Lyon. Förlitar mig på en individuell prestation vars odds lockar om man ser till formen och den avgörande betydelsen för laget.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Europa League
  • Match: Tottenham – Lyon
  • Spel: Gareth Bale, målskytt
  • Odds: 2,95 @ Unibet
  • Units: 4,5/10
  • Spelstopp: 21.05

Två som inte har sina bästa perioder rent spelmässigt, dock med varierande resultat. Tottenhams spel har flutit på bättre, men man är alltjämt väldigt svårbesegrat och tabellplaceringen är fullt godkänd så här långt. Man kommer från två raka, om än inte enkla, segrar i ligaspelet och kan nu lägga energin på kvällens batalj. Lyon har sett desto svagare ut och har tappat en hel del mark i jakten på PSG i Ligue 1. Man kommer från två riktigt svaga insatser i ligaspelet, två matcher som har förlorats och det med ett totalt antal av 6 insläppta mål.

Tottenham kommer till spel utan Jermain Defoe, Sandro, Younes Kaboul och Tom Huddlestone. Hugo Lloris kommer se mötet mot sitt förra lag från bänken då det har bekräftats att Brad Friedel kommer få starta i mål. För Lyons del är anfallaren Lisandro Lopez osäker till spel pga skada. Man kommer eventuellt rotera på ett fåtal positioner då man har en viktig ligamatch på söndag medan ”Spurs” har spelledigt till helgen pga FA-cupen där man redan är utslaget.

Senast i helgen spelade Tottenham hemma mot Newcastle, en match där jag rekommenderade ett spel emot Spurs med dubbelchans på motståndet. Något som hade gått min väg om det inte hade varit för Gareth Bale som knorrade in en frispark för att sedan snappa upp en boll och förvalta ett friläge. Om man räknar med en landskamp så har han gjort mål i 4 raka matcher, om man sedan bara ser till hans insatser för Tottenham så har han stått för 4 av de senaste målen laget har gjort.

Tottenham har inte imponerat på slutet, det har däremot Gareth Bale gjort, och det rejält. Han är väldigt delaktig i lagets anfallsspel med vänsterkanten som sin utgångsposition men där han rör sig ganska fritt i övrigt för att ta sig till avslutslägen. I nuläget får han utrymme till att göra det han är bäst på och fått utdelning för det. Formen är toppad och självförtroendet högt, med det blir han ett orosmoment när han väl har fått upp farten för vilket försvar som helst. Tycker nog även att han har bättrat på sitt skott och han ser allt giftigare ut med sina försök utifrån, däribland tillslaget via fasta situationer. Han har nu gjort 15 mål på 29 tävlingsmatcher med klubblaget så här långt under säsongen och jag ser honom som det största hotet till motståndarna även här.


Om man skulle vara inne på något spel till hemmalagets fördel, så tycker jag att det kan vara värt att överväga det här alternativet. Gareth Bale är väldigt central för lagets framgångar i nuläget och det skulle inte förvåna mig om han fick spela en avgörande roll på nytt. Walesaren spelas som målskytt i kvällens match.

Fler spel med fokus på samma lirare:
Gareth Bale, att göra mål utanför straffområdet 7,50 (Unibet) 0,5/10 units
Gareth Bale, att göra minst två mål 8,00 (Unibet) 0,5/10 units
Gareth Bale, hat-trick 29,00 (Betsson) 0,5/10 units

/Puyol