Hämtar ytterligare ett spel från sextondelsfinalerna och denna FA-cupomgång där vi nu vänder oss mot London och White Hart Lane där två Premier League-lag ska drabba samman här. Tottenham gästas av Leicester där det i ligaspelssammanhang skulle ses som ett möte mellan toppen och botten, här skulle jag dock vilja ge bortalaget bättre möjligheter till att kunna få med sig något från det här mötet. ”Spurs” har matchats hårt och har, trots den här cupens status, viktigare uppgifter framför sig – något som eventuellt kan synas i den här tillställningen.

  • Match: Tottenham – Leicester
  • Spel: Leicester dubbelchans
  • Odds: 2,28 @ Unibet
  • Units: 2/10
  • Spelstopp: 16.00 24/1

Tottenham har vevat igång efter en trög inledning där den nye managern för säsongen, Mauricio Pochettino, och hans metoder inte går att ifrågasätta i dagsläget. Man lever i samtliga cuper samtidigt som man nu står som en seriös utmanare till plats 3-4 i tabellen, vilket innebär Champions League-spel och därmed en väldigt framgångsrik säsong om det skulle gå vägen. Här hemma på engelsk mark så har man nu endast förlorat en av sina 12 senaste tävlingsmatcher och man har redan hunnit med en cupmatch tidigare under den här veckan. 1-0 i den första semifinalen av Capital One Cup där Sheffield United besegrades här hemma på White Hart Lane.

Leicester har haft en svår inledande halva av säsongen som nykomling där man alltjämt parkerar sist i tabellen och resultatet under föregående helg var en besvikelse när man förlorade hemmamötet mot Stoke med 1-0. Prestationen var dock godkänd och ”Foxes” har spelat upp sig på slutet och även lyckats krympa avståndet till närmsta lag ovanför nedflyttningsstrecket till 3 poäng. Inför föregående helg var man obesegrat med vinster i 3 av 4 matcher där man även lyckades plocka poäng borta på Anfield mot Liverpool. Även om man alltjämt har vissa svårigheter framåt så börjar defensiven bli något tätare där man har lyckats hålla nollan intakt i 3 av de 5 senaste matcherna man har spelat – att jämföra med att man inte lyckades med det i mer än två av de 19 föregående matcherna man hade spelat tidigare under säsongen.

Hemmalaget kommer till spel utan Nacer Chadli och Nabil Bentaleb medan vi stryker Riyad Mahrez, Kasper Schmeichel, Matty James och Chris Wood hos bortalaget.

tottenham_200x200leicester_200x200

I Premier League är hemmalaget 20 poäng bättre än motståndet, men jag anser nog att Foxes borde ha någorlunda goda möjligheter till att åtminstone ordna ett omspel där denna cupmatch kan spelas vid ett mer gynnsamt läge för deras del. Lagen möttes för nästan exakt en månad sedan på King Power Stadium och då förtjänade Leicester mycket mer (man hade 14 avslut mer än motståndet) än noll poäng och det var här någonstans som dagens bortalag började spela upp sig och hitta ett mer vägvinnande spel med större karaktär. Jag tror nog att man reser till London med någorlunda gott mod. Även om man alltjämt har svårigheter med målproduktionen så börjar man bli bättre på att få in bollarna mot boxen samtidigt, som tidigare nämnt, har blivit bättre på att freda det egna målet.

Tottenham, som förväntas rotera en hel del i elvan, har stundtals inte behövt imponera nämnvärt alla gånger men trots det fått resultaten med sig, vilket ändå är en styrka i sig. Men det man visade upp i veckan var relativt mediokert där man behövde en straffspark för att besegra ett League One-lag. Skulle prestationen vara ett litet snäpp bättre denna lördag så tror jag fortfarande att gästerna kan klara av att undvika förlust här. Dubbelmötet som kan leda till en finalplats (ligacupen) för Spurs del är därmed inte säkrad då segersiffran stannade på ett mål och jag skulle nog tro att man, av dessa två cupmatcher, kommer välja att bränna större krut på och prioritera det returmötet som kommer spelas den kommande veckan. Trots att hemmalaget har en relativt bred och jämn trupp så har man matchats väldigt hårt sedan december (det här blir den 15:e tävlingsmatchen sedan den avslutande månaden av 2014) där det är noterbart att man har hunnit spela hela 12 tävlingsmatcher mer än dagens motstånd, något som kanske börjar sätta sina spår nu.


Halvgarderingen på bortalaget testas med en låg insats.

/Puyol