Europeisk cupspelsfotboll på White Hart Lane i London och det här får nog ses som en av turneringens mest intressanta lottningar. Tottenham tar emot italienska Inter i något som kan bli ett riktigt fint dubbelmöte. Här väljer jag att återigen lyfta fram en individuell prestation som har varit en väldigt framgångsrik spelform på slutet.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Europa League
  • Match: Tottenham – Inter
  • Spel: Gareth Bale, målskytt
  • Odds: 2,35 @ Nordicbet
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 21.00

Tottenham går väldigt bra just nu och man kommer stärkta av en seger mot den värsta rivalen Arsenal i söndags. Fortsätter man på den inslagna vägen så är en topp 4-placering inom räckhåll och därmed spel i Champions League till nästa säsong. Lyon slogs ut i sextondelsfinalen efter ett sent kvitteringsmål i Frankrike och ett bra resultat här innebär att man troligtvis kommer fortsätta satsa på att gå så långt som möjligt. Inter städade av rumänska Cluj i den förra rundan men man agerar alldeles för ojämnt i överlag, framförallt i ligaspelet, där försvarsarbetet kunde ha varit något vassare. Vill det sig riktigt illa skulle jag inte bli förvånad om man blev utan spel i Europa till nästa säsong.

Tottenham har skador på Sandro, Kaboul och Huddlestone sedan tidigare. Dembele, Dempsey och Adebayor kommer troligtvis sparas till helgens ligamatch. Inter har desto större skadebekymmer, gamla som nya. Milito, Samuel, Silvestre, Nagatomo, Schelotto och Obi är inte tillgängliga, bl.a.. Frågetecken på Cassano, Guarin och Ranocchia.

Väljer att plocka fram den här spelvarianten – ännu en gång. Det är den fjärde gången sedan mitten av februari som Gareth Bale rekommenderas som målskytt och han har levererat vid samtliga tillfällen. När han fortfarande står i över 2 ggr insatsen med en formtopp i bagaget ser jag ingen anledning till att sluta.

Gareth Bale imponerar enormt i nuläget och han har helt på egen hand varit direkt avgörande till en stor del av lagets framgångar sedan nyårsskiftet. Han är lagets främsta anfallsvapen och dess största hot även mot kvällens motstånd.

Walesaren är ett hot från alla möjliga vinklar. Han är bra på att ta sig in i boxen med fart, har ett riktigt fint distansskott samtidigt som hans tillslag via fasta situationer ser än mer kliniska ut. Mycket kretsar kring yttern i dagsläget. Han rör sig ganska fritt med sin vänsterkant som utgångsposition för att ta sig till avslutslägen, än mer nu att jämföra med tidigt in på säsongen. Till det får han verkligen utrymme och utdelning för det han är bäst på i nuläget.

Han har nu gjort 9 av lagets 12 senaste mål där han har gjort mål i 7 av sina 8 senaste matcher om man räknar in en landskamp. Totalt har det blivit 20 mål på 33 tävlingsmatcher med klubblaget under pågående säsong. Mer än hälften av dessa mål har kommit efter jul.


Walesaren har potential att spela en avgörande roll på nytt. Tipset på honom att stå som målskytt testas ännu en gång. Spelar även 1/10 units på Gareth Bale att göra mål från utanför straffområdet. 6,00 (Unibet).

/Puyol