Tottenham är ute efter revansch efter lagets kollaps senast hemma mot West Ham. Motståndarna Hull skrämmer inte och ett av lagen har stora bekymmer inför den här matchen då man saknar 4 ordinarie spelare! Häng på!

Tottenham – Hull
Spel: Tottenham vinner och håller nollan
Odds: 2.05 @ Ladbrokes
Insats: 4/10
Spelstopp: 17.00

Tottenham hade en riktigt jobbig dag för tre matcher sedan när man åkte på stryk hemma mot West Ham med hela 0-3 i derbyt. Man visade dock hög moral och har studsat tillbaka i vinnarspåret igen då man har 2 raka bortasegrar mot Aston Villa med 2-0 och nu senast mot Sheriff i Europa League där man också vann med 2-0. Matchen mot Sheriff spelades i torsdags och värt att nämna är att flera spelare vilades i den matchen så oroa er inte för trötta ben här. Tottenham har haft försvarsspelet som sin absolut starkaste sida så här långt under säsongen och 11 hållna nollor på 14 matcher talar sitt tydliga språk. I Premier League har man släppt in 5 mål på 8 matcher och då kom 3 av dessa mot West Ham i lagets senaste hemmamatch. Till den här matchen lär man prioritera försvarsspelet för att inte åka på ytterligare en smäll och att man håller nollan ser jag som mycket troligt. Sedan ska man pliktmässigt slå ett lag som Hull som har betydligt sämre klass på sina spelare och som dessutom har en tung skadelista inför den här matchen!

Hull har inlett som förväntat i mina ögon där man vinner de matcher man på förhand förväntade sig som t.e.x. mot Norwich och West Ham på hemmaplan men man har även ”skrällt” och vunnit borta mot Newcastle. När man stött på tuffare motstånd har man blivit utrullade som t.e.x. i förslustmatcherna mot Chelsea (2-0) och Man City (2-0) där segersiffrorna borde varit större för motståndarna. Man har ingen imponerande offensiv och till den här matchen saknas flera tongivande spelare och det lär knappast förbättra lagets utsikter för 3 poäng eller ens för att göra mål i matchen. Jag tror man fokuserar på att spika igen hemåt i första hand och sedan hoppas på ett mål via fast situation eller liknande. Tottenham borta är en tuff nöt att knäcka och jag tror inte man lyckas utan man får vända hem med 0 poäng och utan att ha gjort mål. Hull kommer spela 4-4-1-1 och med en sådan laguppställning öser man inte in mål direkt…

roberto-soldado-tottenham-hotspur
Roberto Soldado avgör matchen på straff!

Tottenham saknar fortsatt Danny Rose och Younes Kaboul här.
Hull saknar fortsatt kapten Robert Koren och James Chester. Nya på frånvarolistan är ordinarie anfallarna Danny Graham (8/0) och Sone Aluko (8/1), förstemålvakten McGregor (8/0) och mittfältaren Livermore (7/0) som inte får spelade då han är på lån från just Tottenham. Man saknar med andra ord 4 ordinarie spelare från lagets senaste startelva till den här matchen och lagets offensiva kraft har definitivt försvagats!

Kort summering:
Tottenham åkte som sagt på storstryk i sin senaste hemmamatch och inför den här matchen lär såväl spelare som publik vara heltända på en trepoängare och lagets tränare lär prioritera försvarsspelet här som måste sitta klockrent igen. Man har som sagt spikat igen hemåt i 11 av lagets 14 matcher den här säsongen och det är ruskigt bra! Nu ställs man mot ett skadedrabbat Hull som dessutom inte håller någon högre nivå i mina ögon. Man ska ha goda chanser att vinna den här matchen mot noll och när vi får över 2 gånger pengar för det så måste det provas!